Şarkışla Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bilgiç: "Okur Yazar Oranımızı Yükseltmemiz Gerek"

Şarkışla Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Bilgiç, ilçedeki okur yazar oranının yükseltilmesi gerektiğini söyledi.

Şarkışla Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Bilgiç, ilçedeki okur yazar oranının yükseltilmesi gerektiğini söyledi.

Bilgiç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TÜİK kayıtlarına göre ilçede bin 950 yetişkinin okuma yazma bilmediğini belirterek, "İnanıyorum ki bu bin 950 vatandaşımızın en az 4'te 1'i okuma yazmayı bilmekte, ancak ellerinde belge olmadığından okumaz yazmaz gözükmektedirler" dedi.

Okur yazar olmanın önemini vurgulayan Bilgiç, şunları kaydetti:

"Okumaz yazmaz oranımızın yüksekliği Şarkışla'mızın, Sivas'ımızın ve Türkiye'mizin itibarına zarar vermektedir. Bu nedenle okuma yazma öğrenmek ve okuma yazma bildiğini belgelendirmek milli bir sorumluluktur. Okuma yazma oranımızı hızlıca yükseltmemiz gerekiyor. Bunun için 25-29 Haziran 2012 tarihleri arasında okuma yazma 1. ve 2. kademe sınavı yapacağız. Okuma yazmayı kendi gayretleriyle öğrenmiş veya bir süre okula gitmiş, diploma almadan ayrılmış yetişkin vatandaşlarımızı 22 Haziran'a kadar kayıt yaptırmaya ve sınavlara katılmaya davet ediyoruz."

Reklam
Reklam

Muhabir: Kemal Erdoğmuş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: