Şarkışla OSB'de Yatırımcı Firmalara Kolaylık Sağlanacak

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde kurulması planlanan Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırımcı firmalara Gümrük Vergisi muafiyeti, Katma Değer...

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde kurulması planlanan Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırımcı firmalara Gümrük Vergisi muafiyeti, Katma Değer Vergisi istisnası, sigorta primi işveren desteği, yatırım yeri tahsisi, faiz desteği gibi konularda kolaylıklar sağlanacak.

Şarkışla Kaymakamı Davut Gül, OSB Müdür Vekili Yavuz Şükrü Yılmaz, ve Ar-Ge sorumlusu Seyfullah Aydoğan ile
bir araya gelerek çalışmaları değerlendirdi.

Şarkışla OSB’ye yatırım yapacak firmalara sağlanacak kolaylıklar ve verilecek destekler hakkında bilgi veren Kaymakam Gül, ortak çalışmalar sonucunda Şarkışla OSB’de büyük bir atılım gerçekleştireceklerini belirtti.

Reklam
Reklam

İlçeyi yatırım merkezi yapmaya kararlı olduklarını söyleyen Gül, OSB'de yatırım yapacak firmalara, Gümrük Vergisi muafiyeti, Katma Değer Vergisi istisnası, sigorta primi işveren desteği, yatırım yeri tahsisi, faiz desteği gibi konularda kolaylıklar sağlanacağını ve her türlü desteğin verileceğini belirtti.

Projenin, ilçenin 2012-2017 yılları arasındaki gelişimini yönetmeyi amaçladığını aktaran Gül, yapılacak çalışma sonucunda elde edilecek 'yatırım alanları raporu' ile Şarkışla OSB'ye yapılacak yatırımların ilçesinin önceliklerinin ortaya çıkarılacağını ifade etti. Gül, proje kapsamında genç iş adamlarıyla yapılacak teknik gezilerle girişimci ruh oluşturma çalışmalarının neticelendirileceğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: