Şarkışla'da 330 Sosyal Konut Inşa Edilecek

Şarkışla ilçesinde 330 sosyal konut inşa edilecek.

Şarkışla ilçesinde 330 sosyal konut inşa edilecek.

Şarkışla Kaymakamı Davut Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından projelendirilen ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Fon Kurulu'na sunulan 330 sosyal konut için onay verildiğini belirtti.

330 konuttan 300'ünün 2+1, 30'unun ise 1+1 şeklinde inşa edileceğini ifade eden Gül, peşinatsız, aylık 100 ve 135 Türk lirası taksitlerle konut sahibi olunabileceğini söyledi.

İhale sürecinin ardından, hazineye ait arsada konutların inşasına başlayacağını kaydeden Gül, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Şarkışla'ya yapılacak konutlarla ilgili alınan ön taleplerde, yaklaşık 2 bin kişi konut sahibi olmak için başvurdu, bunlardan durumu gerçekten iyi olmayan ailelerden 330 kişi, sosyal konutlardan faydalanacak. Projenin gerçekleştirilmesinde büyük katkıları olan Milli Savunma Bakanımız İsmet Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Şahin ve Sivas Milletvekilimiz Mesude Nursuna Memecan'a Şarkışlalılar ve şahsım adına teşekkür ediyorum."

Gül, ön başvuruların haziran ayında değerlendirileceğini belirtti.

Muhabir: Kemal Erdoğmuş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: