Şarkışla'da Kadın Kursiyerler, Fidan Dikti

SİVAS (AA) - Sivas’ın Şarkışla ilçesinde Kuran Kursu'na giden 136 kadın kursiyer, aralarında topladıkları paralarla aldıkları 136 çam fidanını, toprakla buluşturdu.

Sivas’ın Şarkışla ilçesinde Kuran Kursu'na giden 136 kadın kursiyer, aralarında topladıkları paralarla aldıkları 136 çam fidanını, toprakla buluşturdu. Yıldırım Mahallesi mezarlığındaki fidan dikim törenine katılan Kaymakam Davut Gül, fidanların dikilmesi kadar bakımının ve sulanmasının da önemli olduğunu söyledi. Kursiyerlerin fidan dikmelerinden gurur duyduğunu ifade eden Gül, "Hanım kardeşlerimizin mezarlık etrafına dikmiş oldukları bu fidanlar, bizi gerçekten gururlandırdı, duygulandırdı. Dikilen bu fidanları korumamız, bakımını yapmamız lazım." dedi. İlçe Müftüsü Mehmet Cingöz de "Peygamber efendimiz, 'kıyamet kopacağını bilseniz de o an elinizdeki fidanı dikin' diyor. Biz de o niyetle fidanları diktik, Allah niyetlerimizi kabul etsin" diye konuştu. Konuşmaların ardından kadın kursiyerler, fidanları dikti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: