Şarkışla'da kan bağışı kampanyası

Şarkışla'da, Kızılay Kan Merkezi'nin kan bağışı kampanyasına, vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Şarkışla'da, Kızılay Kan Merkezi'nin kan bağışı kampanyasına, vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Sivas Kızılay Kan Merkezi yetkilisi doktor Nami Özkan, Hükümet Konağı önünde devam eden kan bağışı kampanyası hakkında bilgi verdi.

Özellikle kanamalı acil hastalar için düzenlenen kampanyaya vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Özkan, şunları kaydetti.

"Bu bizleri çok memnun ediyor. Kan vermeye uygun vatandaşlar form doldurarak kan bağışında bulunuyorlar. Şarkışla'da kan bağış oranı normalin kat kat üzerinde. Bir kişi yılda 3 ay arayla 4 kere kan bağışı yapabilir. Türkiye genelindeki bütün hastanelerde Sağlık Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda kan, sadece Kızılay Kan Merkezi tarafından temin edilmektedir. Bu yüzden kana ve halkın duyarlılığına ihtiyacımız var."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: