Şarkışla'dan Kısa Kısa

Şarkışla'da yapımı devam eden Kanak Barajı Boğazı Kapalı Sulama Sistemi ile 22 bin dönüm arazi suya kavuşacak.

Şarkışla'da yapımı devam eden Kanak Barajı Boğazı Kapalı Sulama Sistemi ile 22 bin dönüm arazi suya kavuşacak.

Sulama sisteminde iki ana hat halinde kazılar yapılarak, borular döşenmeye başladı. Cemel Belediye Başkanı Hakverdi Bulut, yaptığı açıklamada, çalışmaların tamamlanması ve barajın aktif hale gelmesiyle bölgede 22 bin dönüm arazinin sulanabileceğini kaydetti.

Bulut, "2 ana hat halinde yapılan çalışmalar sırasında zarar ziyana uğrayan çiftçilerimizin 2 yıllık mahsullerinin ve yine bu güzergahlarda varsa ağaç ve fidan bedelleri, vatandaş mağdur edilmeden ödenecek" dedi.

Reklam
Reklam

-Şarkışla Devlet Hastanesi Başhekimi Cengiz, görevine başladı

Şarkışla Devlet Hastanesi Başhekimi Cengiz ve Hastane Müdürü Şimşek, görevlerine başladı. Şarkışla Devlet Hastanesi'nde yaklaşık bir yıldır dahiliye bölümünde uzman doktor olarak görev yapan Mahir Cengiz, yeni görevini başhekim Hülya Şahan'dan devraldı. Devir teslim töreninde konuşan Cengiz, "Yeni görevimizin bilincindeyiz. Amacımız Şarkışla halkına ve vatandaşlarımıza en kaliteli sağlık hizmetlerini sunmak" dedi.

Muhabir: Kemal Erdoğmuş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: