Şarkışla'dan Kısa Kısa

Şarkışla ilçesinde "Bu Benim Eserim Projesi" kapsamında toplantı düzenlendi.

Şarkışla ilçesinde "Bu Benim Eserim Projesi" kapsamında toplantı düzenlendi.

Aşık Veysel Kültür Merkezi Çok Amaçlı Salonu'ndaki toplantıya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Niyazi Kılıç, Şube Müdürü Niğmet Galyunoğlu, AR-GE birimi sorumlusu Seyfullah Aydoğan ve öğretmenler katıldı.

Şarkışla Milli Eğitim Müdürü Kılıç, öğretmenlerden "Bu Benim Eserim Projesi" kapsamında yeni projeler üretmelerini istedi. Fen, teknoloji ve matematik öğretmenlerine seslenen Kılıç, "Bu Benim Eserim Projeleri gönüllülük esasına dayalı yapılmalı. Geçen yıl 68 proje yapmıştık, bu yıl da gönülden isteyerek bu sayının üzerine çıkmalıyız" dedi.

Reklam
Reklam

-Şarkışla'da içme suyu şebekesinde arıza-

Şarkışla'da içme suyu şebekesinde meydana gelen arıza nedeniyle Pınarönü Mahallesi'nde kısa süreli su kesintisi yaşandı.

Pınarönü Mahallesi Ulu Cami Caddesi'ndeki şebekede akşam saatlerinde meydana gelen arıza, Şarkışla Belediyesi ekiplerince giderildi. Arızanın giderilmesinin ardından mahalleye su verildi.

-Bilgiç, kursiyerleri ziyaret etti-

Şarkışla Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Bilgiç, el sanatları kursuna katılan kursiyerlerin yaptığı çalışmaları inceledi.

Bilgiç, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, Kale Mahallesi'nde Şarkışla Belediyesi'nin temin ettiği yerde açılan kursla ilgili bilgi verdi.

Şarkışla Belediye Başkanlığı'nın, kurs merkezi olarak kullanılan binayı, tüm altyapı çalışmalarını bitirip, kira bedeli almaksızın Halk Eğitim Merkezi'ne tahsis ettiğini anlatan Bilgiç, desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Kasım Gültekin'e teşekkür etti.

Hizmeti vatandaşın ayağına götürmeyi önemsediklerini belirten Bilgiç, resmi veya özel mülkiyetlerin Halk Eğitim Merkezi'ne tahsisi durumunda mahallede açılan kurs sayısını artıracaklarını ifade ederek, "Bu konuda tüm kurum ve kuruluşlar ile Şarkışlalı hemşehrilerimizden destek bekliyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Kurs öğreticisi Gülderen Budak ile kursiyerlere teşekkür eden Bilgiç, "Kursa 20 kursiyer devam ediyor. Kursiyerler, öğrendikçe öz güvenleri gelişecek ve kurslar aracılığıyla maharetleşen eller aile ekonomisine katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

Kursa katılan 60 yaşındaki Azeri asıllı Zenfira Şahin ise "Bu kursu açanlardan Allah razı olsun. Burada bir sanat öğreneceğim ve buradan öğrendiklerimle evde iş yaparak ihtiyaçlarımı karşılayacağım" dedi.

Kurs öğreticisi Gülderen Budak da kursiyerlerin hamarat olduğunu söyledi. Budak, el becerisi kazanmak için kursa katılan Azeri kursiyerin de çok hevesli olduğunu belirtti.

Muhabir: Kemal Erdoğmuş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: