Şarköy Yüksekokul Öğrencileri Terör Hakkında Bilgi Aldı

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince, ülke bütünlüğümü aleyhinde faaliyet gösteren terör örgütlerinin...

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince, ülke bütünlüğümü aleyhinde faaliyet gösteren terör örgütlerinin yapmış oldukları menfi propagandaları etkisiz hale getirmek, toplumun huzur ve güvenliğine yönelik yasadışı oluşumların faaliyetlerini önlemek, eğitim gören gençleri bu konuda bilinçlendirmek, gençlere farklılıkların en büyük zenginliğimiz olduğunu hatırlatarak kültürümüz üzerinden birlik ve beraberlik mesajı vermek, gençlerin bu propagandalara karşı bilinçlendirmek ve ileriki yaşamlarında karşılaşabilecekleri olumsuz senaryolarla ilgili bilgilendirmek, hayata farklı bakmalarını sağlayarak, polis-öğrenci ilişkilerinin güçlendirilmesi amacıyla “Gençlik ve Güvenli Gelecek” konulu slayt gösterisi düzenlendi.

Reklam
Reklam

Şarköy Meslek Yüksekokulu öğrencilerine okulun konferans salonunda düzenlenen “Güvenli Gelecek” projesi dahilinde yürütülen “Gençlik ve Güvenli Gelecek” slayt gösteri görsel sunularla desteklendi. Çeşitli yaşanmış hikayelerin de yer aldığı slayt gösterisinde; Terör, ülkemizde faaliyet gösteren terör örgütleri ve terör örgütlerinin eleman kazanma faaliyetleri hakkında öğrenciler bilgilendirildi. Slayt gösterisinde; terör örgütlerinin gençleri kendi saflarına,sosyal ve politik yöntemler kullanarak örgütlerine eleman kazandırdıkları belirtilerek., arkadaşlık ilişkisi kurarak, dini değerleri kullanarak, hemşehricilik, akrabalık ve etnik köken bağlarını kullanarak kandırıldığı ifade edildi.

Konferanslar sonrasında okul idaresi, öğretmenler ve öğrenciler terör örgütlerinin argümanlarını zayıflatmak amacıyla düzenlenen slayt sunumunu yapan emniyet mensuplarına teşekkür edilerek çiçek verildi.

Şarköy Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Halis Ulubey Ergen, 40 dakika süren slayt gösterisinin çok etkileyici, öğrenciler için uyarıcı ve eğitici konumda olduğunu ifade ederek, Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğüne teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: