Şarköy'de deniz 40 metre çekildi

TEKİRDAĞ (İHA) - Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde deniz yaklaşık 40 metre çekildi. Şarköy Belediye Başkan Yardımcısı Osman Kurt, deniz çekilmesinin her yıl yaşandığını vurgulayarak, ilçe sakinlerinde bir deprem paniği olmadığını söyledi.

Tekirdağ'a yaklaşık 90 kilometre uzaklığındaki Şarköy ilçesinde deniz 40 metre çekildi. İlçenin sahil kesiminde denizin çekilmesi nedeniyle adacıklar oluştu. Vatandaşların yüzerek serinlediği sahil kesiminde oluşan adacıkları küçük çocukların oyun alanına döndü. Her yıl yaşanan deniz çekilmesi olaylarına alıştıklarını ifade eden Şarköy Belediye Başkan Yardımcısı Osman Kurt, ilçe sakinlerinde artık bir deprem korkusunun yaşanmadığını söyledi. Belediye olarak depreme yönelik çalışmaların yapıldığını belirten Kurt, "Şarköy ilçemizde her yıl bu zamanlarda deniz çekilmesi görülüyor. Ancak bunun depremin habercisi olduğunu söyleyemeyiz. Bu tamamen bir doğa olayıdır" dedi.

Reklam
Reklam

Şarköy Su Ürünleri Kooperatif Başkanı ve balıkçı Metin Yıldız da, her yıl yaşanan deniz çekilmesine alıştıklarını ifade ederek, "İlçemizde her yıl deniz çekilmesi görülüyor. Daha önceleri 25-30 metreydi, bu kez 40 metre çekildi. Deprem olacağı söylentileri var ama bunlar gerçek değil" diye konuştu. Şarköy'de denizin 40 metre çekilmesi nedeniyle adacıklar meydana geldi. Meraklı vatandaşlar adacıklarda ve sahil boyunda gezerken, küçük çocuklar ise adacıkları oyun parkı haline getirdi.