Şarköy'de “günümüzde Çanakkale Ruhu Nasıl Anlaşılır” Konferansı

Şarköy ilçesinde, Helezon Eğitim A.Ş. tarafından düzenlenen “Günümüzde Çanakkale Ruhu Nasıl Anlaşılır” adlı konferansta konuşan...

Şarköy ilçesinde, Helezon Eğitim A.Ş. tarafından düzenlenen “Günümüzde Çanakkale Ruhu Nasıl Anlaşılır” adlı konferansta konuşan Araştırmacı Yazar Hasan Hüseyin Maltepe, “Ey insanlar! Şehitleri ziyaret ediniz, onlara selam veriniz. Allah'a yemin ederim ki şehitler, selam veren kimselere kıyamete kadar selam verirler” hadisini hatırlattı.

Konferansı; Kaymakam Zekeriya Güney, Belediye Başkanı Süleyman Altınok, AK Parti İlçe Başkanı Osman Kurd ve kalabalık vatandaş topluluğu dinledi.

Araştırmacı Yazar Hasan Hüseyin Maltepe, Çanakkale Savaşı sırasında yaşanmış çeşitli öyküleri dile getirdi. Konuşmasını slayt gösterisi eşliğinde devam ettiren Maltepe, şöyle konuştu: “Çanakkale ruhunun hissedilmesi, öğrenilmesi için imkanı olan herkesin oraları görmesi, kendilerine ders çıkartması lazım. Yaşadığımız toprağın nimetini bugün görüyorsak eğer, o gün canlarını vatan için ortaya koyan şehit ve gazilerimizi sayesindedir. Onlardan dualarınızı esirgemeyin, oralara gidin, onları selamlayın. Onların selamı kıyamete kadar sizinledir.”

Reklam
Reklam

Konferansı düzenleyen Helezon Eğitim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Recep Kurd, amaçlarının konferansa katılan genç yaşlı vatandaşlara tarih bilincini hatırlatmak olduğunu söyledi. İlçelerinin Çanakkale Savaşlarının yaşandığı yere çok yakın bir mesafede olduğunu anlatan Kurd, sözlerini şöyle sürdürdü: "Savaş sırasında geri cephede hizmet etmiş bir bölgedir. Hemşehrilerimizin büyük bir bölümü Çanakkale Savaşının yaşandığı tarihi Gelibolu Yarımadasını ziyaret ederek, şehitlerimizin ruhlarına dua okumaktadır. Biz, 18 Mart Çanakkale Şehitlerimizi anacağımız bugünlerde yeniden o günleri konferansımıza katılanlara yaşatmak istedik.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: