Şarköy’deki Yerel Gazete 11. Yaşına Girdi

Şarköy ilçesinde haftalık olarak yayınlanan Şarköyün Sesi adlı gazete 10.yılını tamamlayarak, on birinci yaşına girdi.İlçede...

Şarköy ilçesinde haftalık olarak yayınlanan Şarköyün Sesi adlı gazete 10.yılını tamamlayarak, on birinci yaşına girdi.

İlçede önemli bir eksikliği gidermek amacıyla yola çıktıklarını ifade eden gazetenin sahibi Meliha Önal, “Amacımız, Şarköy ilçemizin belde ve köyleriyle birlikte sesini kamuoyuna duyurmaktı. Geride bıraktığımız 10 yılda bunu fazlasıyla yaptığımızı sanıyorum. İlçemizde yapılan bir çok faaliyeti sadece bölgeye değil, ülke genelinde de duyurduk, sorunların çözümüne katkıda bulunduk” diyerek duygularını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Gazetenin kurucusu Yazı İşleri Müdürü Yakup Önal, yerel bir gazete için 10 yılı doldurmanın önemine değinerek “Gazetemiz haftalık çıkıyor ve resmi ilan almayan, tamamen okuyucunun aboneliği ile ayakta duran, her hangi bir siyasi kuruluşun içinde ve etkisi altında olmayan tamamen bağımsız bir yayın organıdır. Şarköy gibi küçük bir ilçede, karşımızda bizden daha köklü ve resmi ilan alarak güçlü bir konumda olan haftada iki kez çıkan bir yerel gazete varken biz 10 yıldır ayakta kaldık. Bunda en büyük neden, verdiğimiz haberler, ilçede yaşayanların gerçek sesi olma, onların yaşadığı sıkıntıları dile getirmekte çekincesiz davranmak. Böyle olduğumuz için okuyucumuz gazetemize abone olarak, ilan vererek bize destek verdi, ayakta tuttu. Yaptığımız bir çok haber, çok satışlı yaygın basında yer buldu. Gezi yazılarımız, Şarköy, Mürefte, Uçmakdere, Hoşköy gibi ilçemizin önemli turistik yerlerini tanıtan yazılarımız, tirajı yüksek gazetelerin hafta sonu eklerinde yer buldu.

Önemli katkılar yaptığımızı düşünüyoruz, ilçemizin tarihine ışık tutacak araştırmalar yapıyoruz. Şirin Şarköy adlı 15 günlük bir ek gazete çıkarıyoruz, her 18 Mart’ta özel şehitler sayısı vererek, Şarköy’den Çanakkale’ye gitmiş, şehit düşmüş insanlarımızı, hikayelerini kamuoyumuzla paylaşıyoruz. Amacımız bizi biz yapan özelliklerimizle okurumuza, bölgemize faydalı olarak yolumuza devam etmektir” ifadesinde bulundu.

Reklam
Reklam

Şarköyün Sesi Gazetesi’nde ilçe içinde, Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlerden yazan olduğu gibi, Makedonya’dan da yazan köşe yazarları bulunuyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: