"Sarkozy Türkiye'deki seçimleri bekleyecek"

BRÜKSEL(ANKA)-Fransa'da Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin AB danışmanı Alain Lamassoure, Sarkozy'nin Türkiye'deki seçimleri bekleyeceğini söyledi.

ABHaber.com sitesine konuşan Alain Lamassoure, AB liderler zirvesinde Türkiye'nin gündemde olmadığına dikkat çekti. Avrupa Parlamentosu eski Türkiye raportörlerinden Hıristiyan Demokrat Grubu üyesi Lamassoure, Türkiye-AB ilişkilerinin hassas bir dönemden geçtiğini kaydetti.

Sarkozy'nin Türkiye'deki seçimleri bekleyeceğini söyleyen Lammassoure, "Seçimlere kadar Sarkozy'nin Türkiye ile ilgili bir çıkışı olmayacak. Seçimler sonrası Sarkozy, Türkiye'de kurulacak hükümet ile Fransa-Türkiye ilişkilerini yeniden ele alacak" dedi.

Reklam
Reklam

Sarkozy'nin Türkiye'de kurulacak hükümet ile temasları sonrası Fransa'nın Türkiye ile ilgili AB politikasının netleşeceğini söyleyen Lamassoure, bu çerçevede Fransa'nın seçimler sonrası oluşacak yeni hükümeti bekleyeceğini bildirdi.

Öte yandan haberde, AB gözlemcileri 25 Haziran'da Brüksel'de toplanacak olan AB Daimi Temsilciler Komitesi COREPER'de Türkiye ile ilgili en az iki başlıkta müzakarelerin açılmasına yeşil ışık yakılmasının beklendiğini kaydedildi