Şaron, sağlık raporlarını açıkladı

KUDÜS (İHA) - İsrail Başbakanı Ariel Şaron, geçtiğimiz hafta geçirdiği beyin kanamasından ardından, bugün Kudüs'teki ofisinde doktorlarından aldığı sağlık raporlarını açıkladı.

Şaron, geçtiğimiz hafta geçirdiği beyin kanamasından sonra bugün Kudüs'teki ofisinde sağlık raporlarını açıkladı. Başbakan Şaron sağlık raporunu açıklarken, Prof. Dr. Tamir Benhur, Prof. Dr. Boleg Goldman, Dr. Şlomo Segev ve Kardiyolog Prof. Dr. Haim Lotam da hazır bulundu. Doktorları Şaron'un 2-3 haftaya kadar genel anestezi yapılarak bir kalp ameliyatı geçireceğini doğruladı. 77 yaşındaki Başbakan Şaron, doktorlarının ifadesine göre 115 kilo ağırlığında. Beyin kanaması geçirdiği günden bu yana 3 kilo veren Şaron'un, hala vermesi gereken en az 25 kilo bulunduğu ifade edildi. Geçen birkaç senede Şaron, bir böbrek rahatsızlığı, birkaç kere ağır grip geçirmiş ve çalışamaz hale gelmişti.

Reklam
Reklam

Doktorların açıklamasına göre, 1948 yılında ordudayken omzundan vurulan Şaron, o günden bu yana da kronik sırt ağrısı çekiyor. Brifingde açıklama yapan Prof. Dr. Benhur, Başbakan'ın beyin kanaması ile ilgili bir problemi bulunmadığını söyledi. Geçen hafta Salı günü hastaneden taburcu edilen Şaron, 2 gün sonra işinin başına dönmüş, 40 saatlik hastane sürecinden sonra rejime alınmıştı. Şaron'un doktorları ayrıca, Başbakan'ın aşırı kilodan kaynaklanan bir kolesterol sorunu olduğunu da belirtti. Başbakan Şaron'un kolesterol seviyesi 200 olarak açıklanırken, Amerikan Kalp Sağlığı Merkezi'nin raporlarına göre Başbakan, olası bir kalp krizi için risk sınırının en üst seviyelerinde bulunuyor. Kardiyolog Prof. Dr. Lotam da yaptığı açıklamada, Şaron'un kalbinde doğuştan gelen 1-2 santimetrelik bir delik olduğunu bildirdi. Oldukça minör bir problem olan bu delik insan nüfusunun yüzde 15 ila 25'inde bulunabiliyor. Doktorlar, 2-3 hafta sonra bu delik tedavisi için ameliyat masasına yatacak olan Şaron'a, o güne kadar günde 2 kere kan inceltici iğneler yapacak.

Reklam
Reklam

Öte yandan, açıklama sırasında basın mensuplarının görüntü almasına izin verilmedi. İsrail gazeteleri, Ariel Şaron'un sağlığı hakkındaki bu açıklamaların bu kadar detaylı, ancak kameralar olmadan yapılmasının, İsrail genel seçimlerinden önce Başbakan'ın sağlık durumunun spekülatif bir konu haline getirilmesinin engellenmeye çalışılmasına bağlıyor.

Basın toplantısından sonra Kudüs'te Yahudiler'in 8 gün sürecek Hannokah Bayramı'nın 2. günü için bir grup askerle 2. mumu yakan Ariel Şaron, kameralara sıkça gülümsedi ve sağlığının iyi olduğunu ifade etti. Yahudiler için önemli dini günlerden biri olan Hannokah günleri, 8 gün sürüyor. Hz. Musa ve yanındakilerin Mısır'da firavunun elinden kaçarken, kutsal tapınaktaki çok az miktardaki yağın 8 gün boyunca mucizevi bir şekilde tüm Yahudiler'in mumlarına yetmiş olmasının kutlandığı Hannokah'da Yahudiler, her gece 1 tane olmak üzere, 8 gün boyunca evlerinde mum yakıyor.