Sarp gümrüğünde Türkiye-Gürcistan arasında sınır görüşmesi

Türkiye ile Gürcistan arasında, yılda iki kez yapılan sınır görüşmesi Sarp Kara Hudut Kapısı'nda yapıldı....

Türkiye ile Gürcistan arasında, yılda iki kez yapılan sınır görüşmesi Sarp Kara Hudut Kapısı'nda yapıldı. Gürcistan devletini temsilen görüşmeye Acara Başbakanı Levan Varşalomidze katılırken, Türkiye'den Artvin Valisi Necmettin Kalkan katıldı.
İki ülke arasındaki sınır konumları ve geçişleri değerlendirilen toplantıda, öncelikle 10 Aralık'tan itibaren başlayan iki ülke arasındaki kimlikle geçiş süreci değerlendirme altına alındı. 12 günlük süreçte 20 bin kişinin geçiş yaptığı Sarp Gümrük Kapısı'nda büyük bir talebin olduğu, bu talebin yaz mevsiminde daha çok yoğunlaşmasının beklendiği, bu nedenle bu dönemlere ait özel planlarla Sarp Kara Hudut Kapısı'na takviye yapılacağı belirtildi. Ayrıca, iki ülkenin vatandaşının, geçişlerde ve ülke içerisinde zorluk çekmemeleri için gümrük kapısında ülkelerin yasalarını ve kurallarını belirten bir el ilanı dağıtılacağı açıklandı.
Artvin Valisi Necmettin Kalkan, kimlikle geçişlerden her iki ülkenin de büyük faydası olduğunu ve yaşanan bir takım sıkıntıları gidermeye çalıştıklarını ifade etti.
Acara Başbakanı Levan Varşalomidze ise "Gelinen süreç çok iyi şekilde değerlendiriliyor, kimlikle geçiş her iki ülke için de yararlı oldu. Ülkem adına içerde doğabilecek bütün sıkıntıları güvenlik birimlerimiz, yerinde ve zamanında müdahale ederek çözmekteyiz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz