Saruhanlı'da 2 bin 154 bin dekar alana fidan dikilecek

Manisa’nın Saruhanlı ilçesine bağlı Gümülceli beldesinde, 2 bin 154 bin dekar alana fidan dikilecek. Söz...

Manisa’nın Saruhanlı ilçesine bağlı Gümülceli beldesinde, 2 bin 154 bin dekar alana fidan dikilecek. Söz konusu alan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca yürütülen ağaçlandırma seferberliği kapsamında Doğalca Tarım Orman ve Hayvancılık İşletmeleri'ne kiraya verildi. Düzenlenen dikim törenine Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, İzmir Orman Bölge Müdür Vekili Hüseyin Yalçın, Doğalca Tarım Orman ve Hayvancılık İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nahit Bozatlı, belde belediye başkanları, oda başkanları ve diğer vatandaşlar katıldı.
Burada konuşan Bozatlı, "Bakanlığımızın, ağaçlandırma seferberliği kapsamında şirketimize tahsis ettiği özel alanda ilk fidan dikimi için toplandık. İlk fidanın dikimiyle bu alan, bebek bir orman olacaktır. Bakımı, büyütülmesi, korunup kollanması, bizlerin olduğu kadar Gümülceli kardeşlerimizin de görevidir, çünkü artık bu orman millî servettir." dedi.
Vali Daşöz, "Ormanlarımız çok değerli varlıklarımız, millî servetimizdir. Topraklarımızın yüzde 27-28’i ormanlardan oluşmaktadır ama bunun yüzde 50'si verimli orman kabul edilmektedir. Bir ülkenin orman yönünden yeterli sayılması için en az yüzde 30’unun verimli olması gerekir. Bizim de orman yönünden başkalarına muhtaç olmamak için daha çok mesafe katetmemiz gerekiyor." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz