Saruhanlı'da dokuz aileye koyun ve koç verildi

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde, Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında dokuz aileye,...

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde, Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında dokuz aileye, 15’er koyun ve birer koç olmak üzere toplam 144 baş hayvan verildi.
Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, İlçe Tarım Müdürlüğü bahçesindeki teslim töreninde yaptığı konuşmada, "Aydınlar, Adiloba ve Kemiklidere köyleriyle Gümülceli beldesindeki dokuz ailemizin koyunculuk yapmak üzere hazırladığı projeler uygun görülerek, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğüne gönderildi. Orada da onaylanarak 135 bin lira tahsis edildi. Bununla alınan 135 koyun ve dokuz koç, bugün hak sahibi vatandaşlarımıza teslim ediliyor. Çiftçilerimiz, bedelini ilk iki yıldan sonra altı yılda 6 eşit taksitle ve faizsiz ödeyecek. Ödeme tamamlanıncaya kadar Tarım İlçe Müdürlüğümüz'ün takip ve kontrolleri devam edecek. SRAP kapsamında projeleri onaylanarak satın alma işlemleri tamamlanan 14 süt ineği de önümüzdeki günlerde yedi çiftçimize teslim edilecek." dedi.
Törene Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, İl Genel Meclisi ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti üyeleri de katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz