Saruhanlı'da Köylüler Yağmur Duasına Çıktı

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde 5 aydır yağmur yağmaması üzerine ilçeye bağlı Adiloba köyünde vatandaşlar yağmur duasına çıktı.

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde 5 aydır yağmur yağmaması üzerine ilçeye bağlı Adiloba köyünde vatandaşlar yağmur duasına çıktı.

Köy meydanında bir araya gelen vatandaşlar, yağmur duası yaptı. Kadınlar ise lokma dökerek vatandaşlara dağıttı.

Köy Muhtarı Osman Pala, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurak bir yıl geçirdiklerini, yağmur yağması için Allah'a dua ettiklerini ifade etti.

Ekili alanların kurumaya yüz tuttuğunu anlatan Pala, "Bahçeler susuz kaldı. Su sıkıntısı çekiliyor. Biz burada Ayet-i Kerime'nin gereğini yaparak dua ettik. Rahmetin verilip verilmemesi Allah'a kaldı. Cenab-ı Hak 'Bana dua edin ki ben de size icabet edeyim' diyor. Duamızı yaptık gerisini Allah'a bıraktık. Bu bir sünnettir. Bu tür dualar geçmişte de olmuştur, günümüzde de yapılmaktadır" dedi.

Reklam
Reklam

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur ise 120 bin dekar zeytin arazisinin bulunduğu ilçede zeytin hasadına başlandığını ancak 5 aydır yağmur yağmadığı için zeytinlerde buruşma gözlendiğini kaydetti.

Muhabir: Muammer Kökçüoğlu / Binnaz Ersoy

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz