Saruhanlı'da Organik Tarım Yaygınlaşıyor

MANİSA (AA) - Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, tarımda bugün isteğe bağlı olan organik üretim modelinin gelecekte şart koşulabileceğini, birçok Avrupa ülkesinin bu konuda hassas olduğunu kaydetti.

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, tarımda bugün isteğe bağlı olan organik üretim modelinin gelecekte şart koşulabileceğini, birçok Avrupa ülkesinin bu konuda hassas olduğunu kaydetti. Saruhanlı'da organik tarım yapan çiftçi sayısının her yıl giderek arttığını söyleyen Okur, organik tarımın en fazla zeytin ve üzüm ürünlerinde yaygınlaştığını, ilçede organik üretim yapan çiftçi sayısının 168, organik üretim yapılan arazi miktarının ise 12 bin 561 dekara ulaştığını söyledi. Dünyadaki birçok ülkenin sebze ve meyve ihtiyacını karşılayan bir ülkenin üreticileri olarak organik tarıma geçmek zorunda olduklarını vurgulayan Okur, şunları söyledi: "Organik tarımın genel kuralları sözleşmeli, yetkilendirilmiş kuruluş kontrolü, sertifikalı, planlı, her aşaması kayıt altına alınmış, karşılıklı güven esasına dayanan bir üretim sistemidir. Organik tarım Dünya için çok önemlidir. Gelecek nesilleri korumak, erozyonu önlemek, sağlık ve besin kalitesi yüksek ürün elde etmek, ekonomiyi desteklemek açısından önem taşıyor. Türk çiftçisi olarak bunu iyi anlamalı, organik üretime geçmeliyiz.. İlçede 4 bin 119 dekar zeytin ile 2 bin 811 dekar üzüm yetiştirilmektedir. Ayrıca Mısır, Pamuk, Buğday, Kiraz, Yonca, Salatalık ve Domates ürünlerini de organik olarak yetiştirilen ürünler arasında yer almaktadır."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz