Saruhanlı'daki Taşımalı Eğitim Tepkisi

Saruhanlı'ya bağlı Tirkeş köyünde taşımalı eğitime karşı çıkarak çocuklarını okula göndermemesi üzerine köyde yeni bir okul yapılmasına karar verildi.

Saruhanlı'ya bağlı Tirkeş köyünde taşımalı eğitime karşı çıkarak çocuklarını okula göndermemesi üzerine köyde yeni bir okul yapılmasına karar verildi.

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz'ün talimatı doğrultusunda Tirkeş köyüne yapılacak 2 derslikli çelik konstrüksiyon okul binası için yer tespiti yapıldı.

Saruhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tayyar Tekin ve okulu yapacak yüklenici firmada görevli mühendisler köyde yıkım kararı bulunan eski okulun bahçesinde yeni okul binasının yapılacağı alanı belirledi.

Reklam
Reklam

Çocuklarını 3 gündür okula göndermeyen köylüler de okul bahçesinde toplanarak yer tespiti çalışmasını yakından takip etti.

Milli Eğitim Müdürü Tekin, velilere yaptığı konuşmada köye 2 derslikli çelik konstrüksiyon okul binası yapılacağını, depreme dayanıklı ve 100 yıl ömrü olan binayı bir ay içinde hizmete açacaklarını ifade etti.

Tekin, 1. kademe statüsündeki öğrencilerin burada eğitim göreceklerini, 2. kademe öğrencilerinin ise taşımalı sistemle Nuriye beldesine gideceklerini kaydetti.

Tekin, yeni bina yapılıncaya kadar birinci kademe öğrencilerinin köyde yıkım kararı bulunmayan binalardan birinde eğitim görebileceğini ifade etti.

Bazı veliler ise taşımalı eğitim sistemini istemediklerini, yeni okulun kapasitesinin büyütülerek tüm çocukların köy içinde eğitilmesini istediklerini ifade etti.

Muhabir: Muammer Kökcüoğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: