Saruhanlı'nın Düşman Işgalinden Kurtuluşunun Yıl Dönümü

Saruhanlı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümü dolayısıyla "Kurtuluş" konulu konferans düzenlendi.

Saruhanlı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümü dolayısıyla "Kurtuluş" konulu konferans düzenlendi.

Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa İlçe Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Garnizon Komutanı Üsteğmen İlyas Pekidemir, Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Çelik, konferansta yaptığı konuşmada, Türklerin yeryüzünde 15 imparatorluk kurmuş büyük bir millet olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Bu ülkenin her karış toprağında şehit kanı var. Ben bu nedenle bu yılki kurtuluş yıl dönümünü kaymakamlığın, belediyenin böyle bir sosyal etkinlikle gerçekleştirmesini tebrik ediyorum. Bu daha iyiye gidecek. Milli mücadelenin zorlu şartlarını çocuklarımıza daha iyi öğretmeli ve anlatmalıyız. Bu toprakların kıymeti bilinmelidir."

Konferansın sonunda Kaymakam Otcu ve Belediye Başkan Yaralı, günün anısına Prof. Çelik'e plaket ve çiçek sundu.

Muhabir: Muammer Kökçüoğlu / Efsun Yılmaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: