Şaşırtan zulalama polisten kaçmadı

binlerce paket sigaraya araçla birlikte el koydu: 2 gözaltı.

Şanlıurfa Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Ekipleri bir minibüste zulalama yöntemiyle sevkedilmek istenen binlerce paket sigaraya araçla birlikte el koydu: 2 gözaltı.

Şanlıurfa Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce sürdürülen 2 ayrı operasyonda muhtelif markalarda, binlerce gümrük kaçağı, TAPDK bandrolsüz sigara ele geçirildi. Şüphelilerin sevkiyatı yapmak için kullandıkları zulalama yöntemi ise görenleri şaşırttı.

Kaçakçılık ile mücadele kapsamında yürütülen iki ayrı operasyonda çeşitli markalarda faturasız ve TAPDK bandrolü bulunmayan gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Kaçakçılık işleminde kullanılan araca da el konulurken, araçta yapılan zulalama sistemi görenleri şaşırttı. Yolcu koltukları sökülen aracın zemin kısmına sigaralar yerleştirildikten sonra, koltukların tekrar vidalandığı ortaya çıktı.

Reklam
Reklam

Akçakale-TOKİ bağlantı yolu üzerinde İ.D ve H.Y isimli şahsıların içerisinde bulunduğu araç KOM Şube Ekiplerince durduruldu. Kaçak sigaralara el konulurken zulalanmanın yapıldığı araca da el konuldu. Ayrıca her iki şahıs da gözaltına alındı.

Yine doğu ilinden getirdiği gümrük kaçağı sigaraları Şanlıurfa üzerinden batı illerine sevketmek istediği ileri sürülen K.K isimli şahıs şehirlerarası yolcu otobüsünde yapılan aramada gözltına alındı. Bavul içerisindeki kaçak sigaralara ise imha edilmek üzere el konuldu.

İki operasyonda gözaltına alınan toplam 3 şüpheli ifadeleri alındıktan sonra ilgili adli mercilere sevkedildicek.

KOM Şube Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, ‘Kaçakçılık ile mücadelemiz kararlı bir şekilde devam etmektedir’ denildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: