İnşaat Mühendisliği Topluluğu tarafından gerçekleştirilen “Su Yapıları” konferansında konuşan SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “İyi bir mühendis kendini her alanda geliştirmelidir. Tartışmasız bir şekilde mesleki yeterliliğe sahip olmanın yanında çağın gerektirmiş olduğu diğer alanlarda da kendini geliştirmelidir. İnsanlarla diyaloglarınızı güçlü tutmalı, sürekli kendinizi yenilemeli ve geliştirmelisiniz” dedi. Rüstem Keleş ayrıca mühendislik öğrencilerinin HES’i mutlaka incelemesi gerektiğinin de altını çizdi.
Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, İnşaat Mühendisliği Topluluğu tarafından organize edilen İnşaat Mühendisliği Günleri etkinlikleri kapsamında “Su Yapıları” konulu bir konferans verdi. Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde iki oturumla gerçekleştirilen programın ilk oturumunda İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekai Şen, su yapıları hakkında inşaat mühendisliği öğrencilerine bilgiler verdi. Programın ikinci oturumunda öğrencilere hitap eden SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, SASKİ tarafından inşa edilen su yapıları ve iyi bir mühendisin nasıl olması gerektiğini anlattı.
SASKİ’nin su yönetim perspektifini, Sapanca Gölü’nü, SASKİ tarafından inşa edilen su yapılarını ve SASKİ’nin enerji politikasını anlatan Rüstem Keleş, “SASKİ olarak stratejik bir yönetim perspektifiyle çalışmaktayız. Bölgenin uzun vadeli su ve enerji ihtiyacını karşılayacak projeler geliştirmekteyiz. Başlamış olduğumuz çalışmalar tamamlandığında mevcut nüfusun 3 katı olan 3 milyonluk nüfusa hizmet verebilecek potansiyele ulaşacağız. Türkiye’de ilk defa bir belediye olarak hidroelektrik santrali inşa ediyoruz. Bu anlamda çok önemli tecrübeler edindik. Tamamen kurumumuzun mühendislik ürünü olan bu santralden yılda ortalama 40 milyon kilowatt saat elektrik üretmeyi hedefliyoruz. Santralde çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı. Kısa bir süre içerisinde inşallah bu santralden enerji üretmeye başlayacağız. Bütün mühendislik öğrencilerinin özel ve özgün bir yapı olarak inşa etmiş olduğumuz HES’i incelemesi gerekir” dedi.
İhale hazırlıkları süren Akçay Baraj Projesi’nin de tamamen SASKİ mühendisleri tarafından hazırlandığını kaydeden Rüstem Keleş, “Akçay Barajı da gerek alternatif içmesuyu kaynağı ve gerekse enerji noktasında sağlayacağı avantajlar sebebiyle oldukça verimli bir projedir. Bu projenin danışmanlığını mühendisliği takdire şayan Prof. Dr. Akın Önalp hocamız gerçekleştirmektedir” diye konuştu.
Konuşmanın sonunda öğrencilerden gelen soruları cevaplayan Rüstem Keleş, günümüz şartlarında piyasa koşullarının nasıl mühendis aradığını anlattı. 21. Yüzyılda insan kaynağı noktasında alternatiflerin çoğaldığını kaydeden Rüstem Keleş, “Artık sadece iyi bir mühendis olmak yetmiyor. İyi bir mühendis olmanın yanında kullanılabilir yabancı diliniz ve bilgisayar programlarını en iyi şekilde kullanmanız gerekiyor. Ancak bunlar bile yeterli değil. İletişim becerisi, sorun çözme kabiliyeti, çok yönlü düşünme ve eleştirel yaklaşımlar noktasında kendinizi geliştirmelisiniz. Her zaman sadece istenilen değil, istenilenin üstünde bir şeyler üretme gayretinde olmalısınız. Sürekli kendinizi yenilemeli ve geliştirmelisiniz. Sakarya Üniversitesi öğrencileri olarak imkân noktasında oldukça şanslısınız. Bende eski bir Sakarya Üniversitesi öğrencisi ve Öğretim Üyesi olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki Üniversitemiz bir mühendisin yetişebileceği her türlü imkânlara sahip nitelikli bir üniversitedir” ifadelerini kullandı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz