Saski’den Şehit Dul Ve Yetimi İle Gazilere Yüzde 70 Su İndirimi

Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet mensubu malul gazi olarak aylık bağlanmış olanlar ile şehit dul...

Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet mensubu malul gazi olarak aylık bağlanmış olanlar ile şehit dul ve yetimleri SASKİ’den yüzde 70 oranında su indiriminden faydalanabilecekler.

Büyükşehir Belediye Sarayı’nın toplantı salonunda yapılan Samsun Su ve kanalizasyon İdaresi (SASKİ) meclisinde malul gazi olarak aylık bağlanmış olanlar ile şehit dul ve yetimlerine yüzde 70 oranında su indirimi yapılacak.

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Kerami Gürbüz başkanlığında yapılan SASKİ meclis toplantısında Büyükşehir Belediyesi sınırları içindeki vatani hizmet tertibinde aylık bağlananlar ile malul gazi olarak aylık bağlanmış olanlar ve şehit dul ve yetimi sıfatıyla aylık veya gelir bağlanmış bulunanların kullandığı su bedeline yüzde 70 indirim uygulandığını ve bu kapsama tanıtım kartında ‘Gazi’ ibaresi bulunan ve bulunmayan ordu ve emniyet mensupları ile gazinin vefatı halinde eşinin de bu kapsama alınması meclise oybirliği ile kabul edildi.

Reklam
Reklam

LİMANA SU SATIŞI

Diğer madde konusu olan, limanlara uygulanan su tarifesinde değişiklik yapılması ile SASKİ kuruluş, görev ve teşkilat yönetmeliğinde değişiklik konuları mecliste görüşüldü. İşyerlerine ve gemilere su satışının farklılık göstermesinin karışıklığa neden olduğunu belirtilerek, limana su satışı tek fiyat olarak metreküpü 6,55 TL’den verilmesi mecliste oybirliği ile kabul edildi.

SASKİ’NİN 2013 MALİ YILI BÜTÇESİ 185 MİLYON TL

SASKİ’nin diğer bir gündem maddesi olan 2013 mali yılı tahmini bütçesi mecliste görüşüldü. SASKİ Genel Müdürlüğü’nün 2013 mali yılı tahmini bütçesi, Genel Müdürlüğe bağlı birimlerin içinde bulunulan yıl harcamaları dikkate alınarak, gelecekte yerine getirilmesi düşünülen hizmetler ile istihdam ettirilen personele ödenmesi gereken ücret, ücret zamları ve fiyat artışları da dikkate alınarak gelir ve gider bütçelerinin denk bütçe olarak 185 milyon TL mecliste görüşüldü ve oybirliği ile kabul edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: