SASKİ’nin Su Bağlatma Işlemi Eleştiri Konusu Oldu

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) toplantısında, kurumun il genelindeki köylere hizmet götürmesiyle...

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) toplantısında, kurumun il genelindeki köylere hizmet götürmesiyle ilgili teklif tartışmaya yolaçtı. Toplantıda, söz alan Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri Necip Çift ile Tahsin Canikli, SASKİ’nin, su bağlatma işleminde gereğinden fazla evrak istediğini öne sürdü.

SASKİ Genel Müdürlüğü’nün olağan toplantısı, AK Parti Meclis Üyesi Turan Çakır başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, ilk olarak SASKİ’nin il genelindeki köylere hizmet götürmesiyle ilgili teklif görüşüldü. Teklif karşısında söz alan AK Parti meclis üyeleri Necip Çift ve Tahsin Canikli, SASKİ’nin su bağlatma işleminde başvuran kişilerden çok sayıda evrak istemesini eleştirdi. Canikli, “Bir inşaat şantiyesine su bağlatılacak ve başvuran kişiden vergi levhası, inşaatı yaptığı kişi ile anlaşma dosyası gibi 7 farklı belge isteniyor. İşlemleri zorlaştırmaya değil, bence kolaylaştırmaya çalışın." dedi.

Reklam
Reklam

Daha sonra konuşan Atakum Belediyesi Başkanvekili Hayri Erdönmez ise SASKİ’nin altyapı çalışmalarında elektrik ve internet gibi bağlantı sistemlerine zarar vermesini eleştirdi. Erdönmez, “SASKİ olarak yaptığınız çalışmalar güzel, ancak bazı durumlarda tepkileri üzerinize çekebilirsiniz." diye konuştu.

ÖNCEL ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ

Eleştirilere cevap veren SASKİ Genel Müdürü Coşkun Öncel, köylerde suyun içmeye uygun olmaması üzerine hizmet götürmek için yetki almak istediklerini söyledi. Samsun’un bazı köylerinde içme suyuna ihtiyaç olduğunu vurgulayan Öncel, “Alacağımız yetki doğrultusunda, köylerde ufak tefek onarım işlemlerimiz ve su ihtiyacını karşılama noktasında çalışmalarımız olacak. SASKİ, su bağlatma işleminde başvuranlardan gerekli bilgi ve belgeleri istiyor. Bazı durumlarda belgelerin istenmemesi çeşitli suistimallerin yaşanmasına neden olabiliyor. Diğer taraftan, SASKİ’nin, altyapı çalışması yaptığı yerlerde, altyapıyla ilgili diğer kuruluşlarda hizmetlerini geçirirse sorun oluşacağını zannetmiyorum." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: