Sason’da Bir Yılda 176 Ton Bal Üretildi

Batman’ın Sason ilçesinde bir yılda 22 bin kovandan 176 ton bal üretildi.Geçen yıllara nazaran bal...

Batman’ın Sason ilçesinde bir yılda 22 bin kovandan 176 ton bal üretildi.

Geçen yıllara nazaran bal üretiminin arttığı ilçede, çiftçilerin yüzü güldü. Bu yıl Sason ilçesinde uygulanan 'Organik Arıcılığı Geliştirme Projesi' kapsamında organik arı kovanlarının üreticilere teslim edildiğini belirten Sason Kaymakamı Bahadır Yörük, boya ve benzeri katkı maddesi bulunmayan, güneş ve yağmura karşı dayanaklı kovanların bal üretiminde kaliteyi arttırdığına dikkat çekti. Önceki yıllara nazaran ilçede bal üretiminde artış olduğunu belirten Kaymakam Yörük, 22 bin arı kovanından 176 ton bal elde edildiğini söyledi. 2012 yılında havanın önceki yıllara nazaran ılımlı olduğunu belirten Kaymakam Yörük, "Bu yıl bahar ve yaz aylarını uzun yaşadık, bunun faydasını arı üreticilerimiz gördü. Markalaşan Sason balında artış görmek üreticilerimiz kadar bizi de sevindirdi" dedi.

Reklam
Reklam

Yıllardır arcılıkla uğraşan çiftçiler ise, bal üretimi ile geçimlerini sağladıklarını ve bu yıl elde ettikleri balı batı illerinde satışa sunacaklarını kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: