Sason'da Kutlu Doğum Haftası etkinliği

Sason ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinliği gerçekleştirildi.

Sason ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinliği gerçekleştirildi.

Sason İlçe Müftü Vekili İlhan Güngördü, Kutlu Doğum Haftası kapsamında düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, Kutlu Doğum Haftası'nın hem ülke içinde hem de yurt dışında birçok etkinliklerle kutlandığını söyledi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. A. Celil Candan ise, en büyük inkılapları peygamberlerin yaptığını belirterek, şöyle konuştu:

"Peygamberimizin yaptığı en büyük inkılap kadın haklarıdır. 'Kadın insan mıdır değimlidir, kadının canı var mıdır, yok mudur, kadın şeytan mıdır- onu tartışıyorlardı. Ama peygamberimiz geldi, davasını ilk önce Hatice annemize açtı. Kadınlar toplumun hiçbir etkinliğinden mahrum bırakılmadı. Hatta cuma namazlarında bayram namazlarında, daha da ağırı savaşlarda bile kadınlarda erkekler gibi mücadele vermişler. İlk şehidin ve hazreti peygambere iman edenin de ilkinin kadın olduğunu öğreniyoruz. Sevgili kardeşlerim cahiliye var gücüyle devam etmektedir. Onun için bizler peygamberin o kurtarıcı hayatına çok muhtacız. Sasonlular bizim peygamberimiz kimi, neyi, nasıl, niçin ve ne kadar seveceğimizi bize öğretmiştir. Hazreti Muhammed'in (SAV) en büyük inkılabı insanlara insan olmayı, kimi niçin, nasıl ve ne kadar seveceklerini öğretmiş oldu."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: