Satıcı: Greenpeace'in Iddiaları Bilimsel Gerçeklikten Uzak

Antalya İhracatçılar Birliği Başkanı Mustafa Satıcı, Greenpeace kaynak gösterilerek Türk üzümlerinde yüksek oranda kalıntı olduğu...

Antalya İhracatçılar Birliği Başkanı Mustafa Satıcı, Greenpeace kaynak gösterilerek Türk üzümlerinde yüksek oranda kalıntı olduğu yönünde yapılan haberlerin ‘gerçek dışı’ olduğunu bildirdi.

Mustafa Satıcı, son günlerde ulusal basın organlarında, Greenpeace kaynak gösterilerek, Türk üzümlerinde yüksek oranda kalıntı bulunduğu yönünde çıkan haberlerle ilgili yazılı açıklama yaptı.İddiaların ‘gerçek dışı’ olduğunu ifade eden Satıcı, Greenpece’in aynı iddiayı, geçen yılın verilerini kullanarak mart ayında da ortaya attığını söyledi. Satıcı, üzüm sevkiyatlarının yeni başladığı, ürünlerin ihracatçılardan önce hem Türkiye’de hem Almanya’da analizden geçirildiği bilgisine yer verdiği açıklamasında, iddiaların Türkiye’nin rakibi ülkeler tarafından yıpratma amacıyla organize edildiğini savundu.

Reklam
Reklam

Bazı laboratuarların da dönem dönem benzer tutumlar sergilediklerini bildiklerini belirten Satıcı, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Türkiye yaş meyve sebze sektörü 1 Ocak 2012 – 26 Ağustos 2012 tarihleri arasında toplam 1 milyar 281 milyon dolar ihracat gerçekleştirmiştir. Söz konusu ihracatın 378 milyon dolarlık bölümü Avrupa Birliği ülkelerine, 423 milyon dolarlık kısmı ise Rusya Federasyonu’na yapılmıştır. Bahse konu ihracat gönderimlerinin tamamı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın titiz ve detaylı denetimlerinden geçmekte, firmalarca kendi analizleri yapılmakta ve ayrıca alıcılar tarafından da analize tabi tutulmaktadır. Detaylı analizler sonucunda uygun bulunan ürünler ihracata konu olabilmekte, aksi takdirde ürünün ihracatı mümkün olmamaktadır. Sözkonusu dönemde Avrupa Birliği’ne sevk edilen ürünlerde alınan bildirimler de AB standartlarının oldukça altındadır. Anlaşılacağı üzere ülkemiz yaş meyve sebze ürünlerinin ihracatı tamamıyla denetim altında gerçekleşmekte ve dünya standartlarında ürün kalitesi ve ürün güvenliği koşulları karşılanarak pazara sunulmaktadır. Bu çerçevede, Greenpeace tarafından basına yansıtılan haberlerin bilimsel gerçeklikten uzak, yanıltıcı ve yanlı bir tutum olduğunu bilgilerinize sunarım.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: