Satışlar patladı, bugün tükendi

Apple'ın ön siparişle satışa açılan ve bazı açık artırma sitelerinde kara borsaya düşen akıllı saati Apple Watch tükendi.

Apple'ın akıllı saat sektörüne girmesiyle birlikte şirketin iPhone'larda elde ettiği başarıyı akıllı saat sektöründe gösterip göstermeyeceği merak konusuydu. Ancak tükenen akıllı saatlerinden ardından gelen haberler Apple'ın bu sektörde de tahmin edilen başarıyı elde ettiğini gösteriyor.

Geçtiğimiz ay ön sipariş yoluyla satışa sunulan ve 24 Nisan'dan itibaren alıcılarına gönderilecek olan saatler bugünden tükendi. Apple'ın tükenen saatlerin ardından gelen talepleri Mayıs ayına kadar karşılayamayacağı belirtiliyor.

Reklam
Reklam

2 MİLYONDAN FAZLA SATTI

Apple'a yakınlığı ile bilinen KGI analiz uzmanı Ming-Chi Kuo, şu ana kadar global olarak 2.3 milyonun üzerinde Apple Watch ön siparişi verildiğini açıkladı. Bu rakam sadece ABD'de 1 milyon olarak tespit edilmişti.

BİR YILDA 10 MİLYON SATMASI BEKLENİYOR

329 dolardan başlayan fiyatlarla satılan ve bu yıl içinde 10 milyon satması beklenen Apple Watch'ların fiyatları modelden modele değişiklik gösterirken, Apple'ın Edition model saatlerinde fiyatlar 17 bin doları buluyor.

Saatin Türkiye genelinde temmuz ayında satışa çıkması bekleniyor.