Satranç

61 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) 320 sporcunun katıldığı Türkiye Satranç Şampiyonası, Kemer'de başladı.

61 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) 320 sporcunun katıldığı Türkiye Satranç Şampiyonası, Kemer'de başladı.

Limra Otel Turgut Albayrak Salonu'nda düzenlenen şampiyonanın açılışında konuşan Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, bin 333 sporcunun katıldığı ve başarıyla organize edilen Türkiye Küçükler Şampiyonası'nın ardından böyle bir şampiyonayı başlatmanın gururunu yaşadığını söyledi. Tulay, şampiyonaya katılan tüm sporculara başarı diledi.

Beş büyükusta, dört uluslararası usta, dört FIDE ustası, iki kadın büyükusta, iki usta adayı ve 1 kadın usta adayının da mücadele ettiği şampiyonada ilk 20'ye giren sporcular ve kategorilerinde başarılı olan sporculara toplam 30 bin lira ödül verilecek.

Reklam
Reklam

Satranç takipçileri, şampiyona boyunca ilk 80 masanın karşılaşmalarını Türkiye Satranç Federasyonu sanal stadyumlarından canlı olarak izleyebilecek.

Türkiye'nin 61 ili ve KKTC'den 320 sporcunun katıldığı şampiyona, 9 Şubat'ta sona erecek.

Muhabir: Bekir Bektaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: