Satranç Şampiyonu Müezzin

BİTLİS (AA) - Bitlisli müezzin Vedat Çam, Malatya'da düzenlenen "1. Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası"nda şampiyon oldu.

Bitlisli müezzin Vedat Çam, Malatya'da düzenlenen "1. Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası"nda şampiyon oldu. Kent merkezindeki Kızılmescit Camisi'nde müezzinlik yapan Çam, geçtiğimiz günlerde Malatya'da 10 farklı ülkeden ve Türkiye'den 191 sporcunun katıldığı satranç turnuvasında, 9 maçta 7 galibiyet 2 beraberlik alarak şampiyon oldu. Çam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 yıldır müezzinlik yaptığını söyledi. Müezzinliğin yanı sıra satranca da büyük ilgi duyduğunu ve boş zamanlarında arkadaşlarıyla bu oyunu oynadığını ifade eden Çam, şöyle konuştu: "Uzun yıllardır satranç oynuyorum. Kendimi geliştirdikten sonra daha teorik ve bilimsel oynamaya başladım. Malatya'da düzenlenen satranç turnuvasına katıldım ve şampiyon oldum. Turnuvaya Bitlis'ten 11 sporcuyla gitmiştik ve B kategorisinde yarışıyorduk. Yarışmaya 10 farklı ülkeden ve Türkiye'nin 40 ilinden, 191 sporcu katılmıştı. Bunların arasından birinci oldum. 9 maçta 7 galibiyet 2 beraberlikle turnuvayı şampiyon olarak tamamladım. İlim, camim ve cemaatim adına çok mutluyum." Bundan sonra da satranç oynamaya devam edeceğini belirten Çam, daha büyük başarılar yakalamak için çaba göstereceğini ve yeni şampiyonluklar elde etmek için ulusal ve uluslararası düzeyde turnuvalara katılacağını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: