Satranç turnuvası çekişmeli geçti

Adana Satranç İl Temsilcisi Ahmet Büyükpolat, her yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle geleneksel olarak...

Adana Satranç İl Temsilcisi Ahmet Büyükpolat, her yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle geleneksel olarak düzenledikleri satranç turnuvası etkinliğinin bu yıl da oldukça çekişmeli geçtiğini bildirdi.
Turnuvanın direktörlük görevini de yürüten Büyükpolat, Adana Öğretmenevinde gerçekleştirilen turnuvaya öğretmenlerin büyük ilgi gösterdiğini, ortaya konulan mücadelenin de oldukça üst seviyede olduğunu söyledi.
Öğretmen camiasının ‘’Öğretmenler Günü’’nü Adana Satranç Temsilciliği olarak kutladıklarını kaydeden Büyükpolat, ‘’Öğretmenlerimiz gelecek nesillerin en önemli yol göstericileri. Öğretmen camiasının desteği ile son yıllarda satrançta da önemli gelişmeler gözlendi. Satranç, öğretmenlerimizin de gösterdiği yoğun çabalar neticesinde ilkokullara dahi girmeye başladı. Bu kadar erken yaşlardan itibaren satranç oynayan çocuklar hem ileride daha pratik düşünme yetisi kazanmış olacak, hem de satranç gibi tüm dünyanın ilgisini çeken bir sporda ülkemiz önemli yetenekler yetiştirme şansını yakalamış olacak’’ ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz