Satranç Ustaları 60 Kişiye Karşı Mücadele Etti

Ankara’nın Elmadağ ilçesinde küçük öğrencilere satrancı sevdirmek amacıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından eğlenceli bir...

Ankara’nın Elmadağ ilçesinde küçük öğrencilere satrancı sevdirmek amacıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından eğlenceli bir organizasyon gerçekleştirildi.

Organizasyonda Türkiye satranç şampiyonu Nilüfer Çınar Çorlulu ve 2011 Türkiye hızlı satranç şampiyonu Muhittin Büker kendisine güvenen 60 satranç oyuncusuyla aynı anda satranç oynadı.

Kurtuluş İlköğretim Okulu spor salonundaki etkinlikte satranç masalarına yerleşen genç oyuncular oyunun başlamasıyla beraber usta oyuncular karşısında ter döktü.

Reklam
Reklam

Müsabakanın izleyicileri de satranç oyununa merakı olan gençlerdi. İzleyiciler yapılan hamleleri kurulan projeksiyon ekranından takip etti.

Rakipler ne kadar şampiyonda olsa genç satrançcılar pes etmeyerek sonuna kadar oyunun hakkını vermeye çalıştı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Şuayip Bütün yaptığı açıklamada, "Öğrencilerimizin ders dışında farklı etkinliklerde bulunmasını istiyoruz. Satrançta hem bir boş zamanı değerlendirme hem de aynı zamanda beyin cim lastiği anlamında güzel bir uğraş. Bu organizasyonla da öğrencilerimize satrancı sevdirmeyi ve tanıtmayı amaçlıyoruz." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: