Satranç’ın bayan şampiyonları Mardin’de buluşuyor

Dünyanın en iyi bayan satranç oyuncuları Mardin’de buluşuyor. 2011 Dünya Kadınlar Satranç Şampiyonası tarihi kent...

Dünyanın en iyi bayan satranç oyuncuları Mardin’de buluşuyor. 2011 Dünya Kadınlar Satranç Şampiyonası tarihi kent Mardin’de yapılacak.
18 - 28 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek turnuva öncesi hazırlıklar devam ediyor. Turnuvaya ünlü kadın şampiyonları olan Antoaneta Stefanova, Maia Chiburdanidze ve Zhu Chen gibi isimler de katılacak.
Şampiyona hakkında bilgi veren Mardin Valisi Turhan Ayvaz, 18-28 Aralık 2011 tarihleri arasında 30 ülkeden Mardin’de düzenlenecek şampiyonaya 120 sporcunun katılacağını söyledi. Satrancın günlük yaşamın gerçeklerinden ortaya çıkan bir zihin sporu olduğunu belirten Ayvaz, şöyle konuştu:
''Satranç sporunda kişiler beyinlerini kullanırlar, sistematik düşünce geliştirirler, sorunları çözerek anında uygulamaya koyarlar. Hızlı ve doğru düşünebilmeye yardımcı olan satranç, kişiliği olumlu yönde etkiler ve kendine güven duygusunu geliştirir. Böylesine özellikli sporun Dünya Kadınlar Şampiyonasının tarihi ilimizde yapılmasının teşkilat olarak bizleri çok sevindirdi. Bu sporun Mardin’de yapılıyor olması ilimize değere katacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz