Satrancın Ustaları Hamlelerini Türkiye Şampiyonu Olmak Yapıyor

Büşra KAYA/GEBZE Gebze Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu tarafından düzenlenen 2016 Türkiye Satranç Şampiyonası Lamec Otel'de yapıldı. 13 gün boyunca

Büşra KAYA/GEBZE Gebze Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu tarafından düzenlenen 2016 Türkiye Satranç Şampiyonası Lamec Otel'de yapıldı. 13 gün boyunca devam edecek olan şampiyonada 14 sporcu mücadele edecek. Türkiye birincisi olacak sporcu, ülkemizi Avrupa Şampiyonası'nda temsil edecek. Satrancın ustalarını buluşturan şampiyonanın açılış törenine Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay ve davetliler katıldı. Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay şampiyonanın açılışında yaptığı konuşmada, "Ben burada bulunan 14 seçkin sporcumuza 13 gün boyunca başarılar diliyorum. Umuyorum ki en doğru hamleleri yapsınlar. Buradan çok güzel anılarla ayrılsınlar" dedi.
Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ise "Satranç önemli bir spor dalı. Bu sporda beden kullanılmıyor ama neticede beynin ve zihnin çalışma noktasında ciddi bir yetenek gelişmesi anlamında önemli bir spor dalı. Vücudu kontrol eden beyin. Beyin ne kadar gelişirse vücudun kontrolü o kadar sağlıklı ve sıhhatli olur. İnsanların araştırma, geliştirme ve liderlik yapısının oluşma noktasında, strateji oluşturma noktasında, geleceği daha iyi okuyabilme ve geleceği planlayabilme anlamında satranç sporu çok önemli bir spor dalı" diye konuştu.
Turnuvada 2006 Kadınlar Avrupa şampiyonu Ekaterina Atalık da yer alırken, yarışma sonunda birinciye 7 bin 500 TL, ikinciye 5 bin TL, üçüncüye ise 4 bin TL ödül verilecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: