SATSO Başkanı'ndan Telefonla Satış Uyarısı

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, telefonla aranan vatandaşların dayatmalar...

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, telefonla aranan vatandaşların dayatmalar ile korkutularak, sigorta yaptırılmaya zorlandığını belirterek üyelerini uyardı.

Mahmut Kösemusul, yaptığı açıklamada, 16. Meslek Komitesi'ne ulaşan şikayetlere göre, vatandaşların bazı ahlak dışı tele satış kanallarından aranarak, zorla sigorta yapıldıklarını öğrendiklerini ifade etti. Kösemusul, "Bu satış kanalları vatandaşlarımızı arayarak, ‘geçtiğimiz yıl sizin onayınızı alarak yaptığımız sigorta poliçesini şimdi yenilememiz gerekiyor, yenilemez iseniz hukuki süreç başlatırız’ gibi dayatmalar ile korkutularak, sigorta yaptırılmaya zorlanmaktadır. Sakın bu oyunlara gelmeyin." dedi.

Reklam
Reklam

Telefonla yapılan bu tür satışlara itibar edilmemesini isteyen komite üyeleri ise "Telefonda kimseye kredi kartı numaralarını vermeyin. Verdiyseniz de o kartı iptal ettirin. Bu tür satışlarda yine kulağımıza gelen şikayetlerde farklı kullanımlar ortaya çıkıyor. Alışverişinizi de sigortanızı da tanıdığınız, bildiğiniz yerlerden yapın." şeklinde uyarıda bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz