SATSO Ocak Ayı Meclis Toplantısı

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, "İş dünyası olarak emeklerimizin boşa harcanmasına asla razı olmayacağız.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, "İş dünyası olarak emeklerimizin boşa harcanmasına asla razı olmayacağız. Hep birlikte fedakarca büyük badireleri aşarak elde ettiğimiz ekonomik, sosyal ve demokratik kazanımları, sebeplerini hala tam olarak anlayamadığımız bir sürece heba etmemeliyiz" dedi. SATSO Ocak Ayı Meclis Toplantısı'nda konuşan Kösemusul, Türkiye'nin son 10 yılda önemli ekonomik kazanımlar elde ettiğini anlattı. Bu kazanımlara her vatandaşın sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Kösemusul, son dönemde yaşanan siyasi ve ekonomik gelişmeleri üzüntü ve kaygıyla izlediklerini söyledi. Kösemusul, Türkiye'nin tüm dünya tarafından dikkatle izlenen bir ülke olduğunu vurgulayarak, "Türkiye, bu konumunu korumak ve ağırlığını sürdürmek için sorunlarını çözmek ve güçlü olmak zorundadır. Sergilediği başarılarla küresel krizlere dahi boyun eğmeyerek gelişimini sürdüren ülkemizde, aniden içinde bulunduğumuz bu sürecin sonuçlarının kime ve kimlere yarayacağını dikkatle düşünmemiz gerekmektedir" diye konuştu. Türkiye'nin gelişen bir ülke olma yolunda büyük bedeller ödediğine işaret eden Kösemusul, güçlü ekonomi ve kaliteli demokrasi hedefiyle herkesin zor şartlarda gayretli çalışmalar gerçekleştirdiğini kaydetti. Kösemusul, geleceği düşünerek dikkatli adımlar atılması gereken bu günlerde yaşanan bu sürecin, Türkiye'nin bölgesel güç olmasını istemeyenlerin süreci olduğunu anlatarak, "Ekonomimizin borsa, faiz oranları ve yatırımlarda risk sinyalleri verdiğini, gurur duyduğumuz rakamlardan, olumsuz sonuçlar doğurması kuvvetle muhtemel rakamlara doğru bir gidişatı gören herkese, aynı ülkede yaşadığımızı bir kez daha hatırlatmak istiyoruz" ifadesini kullandı. İş dünyası olarak emeklerinin boşa harcanmasına asla razı olmayacaklarına dikkati çeken Kösemusul, şöyle konuştu: "Hep birlikte fedakarca büyük badireleri aşarak elde ettiğimiz ekonomik, sosyal ve demokratik kazanımları, sebeplerini hala tam olarak anlayamadığımız bir sürece heba etmemeliyiz. Türkiye'yi seven herkesin, ülkemizin birliği ve dirliği, huzuru ve selameti için bu süreci bertaraf ederek yapıcı katkı vermelerini arzuluyor, hukukun ve millet egemenliğinin üstün olduğu, çok daha demokratik, daha özgür, daha güçlü ve müreffeh bir Türkiye için dikkat ve gayretle kararlı adımlar atmalarını bekliyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: