Satso’da Ücretsiz Sertifikalı Dış Ticaret Eğitimleri Verilecek‏

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (SATSO) ihracat yapmak isteyen firmalara yönelik ücretsiz sertifikalı dış ticaret...

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (SATSO) ihracat yapmak isteyen firmalara yönelik ücretsiz sertifikalı dış ticaret eğitimi verilecek.

SATSO’dan yapılan açıklamada, “Sakarya ilinin uluslararası pazarlarda rekabet gücünün giderek arttığı gözlemlenmekte, bu çerçevede birçok KOBİ de yurtdışında uygun pazarlar bulmaya dönük çalışmalar ve planlamalar yapmaktadır. KOBİ'lerdeki bu değişim talebine karşılık olarak, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ve SATSO işbirliğiyle ihracat yapma isteğinde olan firmaların veya halihazırda ihracat yapan ancak ihracat payını arttırmak isteyen firmaların dış ticarete ilişkin bilgilerini geliştirmek üzere 2012 yılı Kasım ayı içerisinde toplam 3 gün sürecek ücretsiz sertifikalı dış ticaret eğitimleri düzenlenecektir” denildi.

Reklam
Reklam

Eğitim başvurularının www.marka.org.tr internet adresinden yapılacağı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Eğitimde; Dış Pazarlarda Müşteri Bulma Yöntemleri, Uluslararası Ticaret ve Pazarlama, Dış ticarette Yazışma Teknikleri ve Uygulamaları, Dış Ticaret Sözleşmeleri ve uyulması gereken kurallar, Örneklerle Akreditif Açılma Süreci, Akreditif Okuma ve Uygulama, Uluslararası Ticari Belgeler, Kullanış Biçimleri ve Uygulamaları, İhracat Mevzuatı ve İhracatın Uygulamaları ile Simülasyonu, Eximbank Kredilerinin Kullanılması, İhracatta Teklif Hazırlama, Fiyatlandırma/İhracatta Fiyatlandırma Stratejileri, Uluslararası Ticaretin Finansmanı, Dahilde ve Hariçte İşleme Rejimleri (Genel Olarak) vb. konularının işlenmesi planlanmaktadır. Ücretsiz eğitimlerin kontenjanı 40’ar kişi ile sınırlı olup, başvurular öncelik sırasına göre değerlendirilerek eğitimlere katılacak kişiler belirlenecektir.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: