SAÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Tekin: Dünya standartlarında eğitim veriyoruz

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç.Dr.Hatice Selen Tekin, dünya standartlarında eğitim verdiklerini belirterek; "Devlet...

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç.Dr.Hatice Selen Tekin, dünya standartlarında eğitim verdiklerini belirterek; "Devlet Konservatuvarı olup da içerisinde Türk müziğinin bu kadar ağırlıklı olarak verildiği bir başka üniversite yok." dedi.
Özel Yetenek Sınavı (ÖYS) ile öğrenci alan SAÜ Devlet konservatuvarında ön kayıtlar 12 Ağustos Cuma günü sona erecek. Konservatuvar bünyesindeki Temel Bilimler Bölümü'ne 15, Türk Müziği Bölümü'ne 15 ve Türk Halk Oyunları Bölümü'ne 10 bay 10 bayan olmak üzere ÖYS ile toplam 50 öğrenci alınacak. ÖYS sınavları ise 15-19 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. İki aşamada yapılacak olan ÖYS’nin ilk basamağını işitme ve icra sınavı oluşturuyor. Bu sınavı geçenler ikinci sınava girmeye hak kazanacak. YGS puanının ağırlıklı olduğu ikinci basamak sınavında da İşitme ve İcra sınavı olacak. İkinci sınavda adayların konuya hâkim olup olmadıkları ölçülecek. Konservatuvarın çok genç ve dinamik bir kadroya sahip olduğunu söyleyen SAÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç.Dr.Hatice Selen Tekin, konservatuvarda kaliteli bir eğitimin verildiğini kaydetti. Türk müziğinin tüm inceliklerini öğrenmiş, alanında uzmanlaşmış öğrenciler yetiştirdiklerini anlatan Tekin, şunları söyledi; "Burada dünya standartlarında eğitim veriliyor. Devlet Konservatuvarı olup da içerisinde Türk müziğinin bu kadar ağırlıklı olarak verildiği bir başka üniversite yok. Burada yetişen öğrenciler öncelikle kendi müziğimiz hakkında iyi bir fikre sahip oluyorlar. Zaten ulusalı çözümlemeden, evrenseli anlamak mümkün değil."
Öğrencileri SAÜ’ye davet eden Tekin, "İstanbul ve Ankara’nın tam ortasında, çevre illere de ulaşım çok rahat. Hızlı tren projesiyle ulaşım daha da rahatlayacak. Ayrıca çok sakin bir şehir. Burada aile ortamı var. Öğrencinin kendini geliştirebileceği pek çok imkanlar mevcut. Hem teknoloji hem de bilim alanında kendini sürekli geliştiren bir üniversiteyiz." diye konuştu.

Reklam
Reklam

"MEZUNLARIN İŞ BULMA ORANI ÇOK YÜKSEK"
Lisans düzeyinde eğitimin verildiği SAÜ Devlet Konservatuvarı’ndan mezun olan öğrenciler pek çok alanda iş sahibi olabildiğini ifade eden Tekin, şunları dedi; "Radyolara ve devlet korolarında sanatçı olarak çalışabilmenin yanında; müzik endüstrisinde kompozitör, saz sanatçısı ve ses sanatçısı, halk oyunları sanatçısı olabilme imkanları mevcut. Mezun olanların öğretmen olma imkanı da mevcut.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz