Saü Ekim Ayında 2 Uluslararası Bir Ulusal Kongreye Ev Sahipliği Yapacak

Düzenlediği çeşitli etkinliklerle adından sıkça söz ettiren Sakarya Üniversitesi (SAÜ) farklı ve renkli etkinliklerle Ekim...

Düzenlediği çeşitli etkinliklerle adından sıkça söz ettiren Sakarya Üniversitesi (SAÜ) farklı ve renkli etkinliklerle Ekim Ayı’na da damgasını vurmaya hazırlanıyor. SAÜ’de bu ay 2 uluslararası bir de ulusal kongre ile farklı etkinlikler de düzenlenecek.

Yarın 14.00’de SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi Salon 1’de SAÜ Avrupa Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenecek olan söyleşinin konukları TRT’nin sevilen dizisi Avrupa Avrupa’nın oyuncuları olacak.

Ayrıca yarın SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi Salon 2’de saat 14.00’te Üniversite-Sanayi İşbirliği Topluluğu tarafından Tanıtım ve Tanışma Toplantısı düzenlenecek. Toplantıda akademik danışmanların katılımıyla topluluk tanıtımları gerçekleştirilecek.

Reklam
Reklam

Kültür ve Kongre Merkezi Salon 3’te saat 14.00’te SAÜ Bilgisayar Topluluğu tarafından Bilişim Sektörü’nün neresinden gireceğiz konulu bir toplantı düzenlenecek. Toplantıda M. Burak Horozoğlu ve Melih Yaman tarafından Yazılım ve Sistem Uzmanlığı ile ilgili eğitim verilecek. Kültür ve Kongre Merkezi Salon 2’de saat 18.30’da Atatürkçü Düşünce Topluluğu tarafından Kurtuluş Filminin gösterimi gerçekleştirilecek.

Salı günü saat 08.30’da Kültür ve Kongre Merkezi Salon 1-2-3’te Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün düzenlediği Ortadoğu’da Siyaset ve Toplum Kongresi gerçekleştirilecek. Sakarya Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Bilgi Kültür Merkezi tarafından 9-11 Ekim 2012 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan “Ortadoğu’da Siyaset ve Toplum Kongresi” Ortadoğu siyasetinin önemli isimlerinin Sakarya’ya gelmesini sağlayacak. Kongrenin onur konuğu ise Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu.

12 Ekim SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi Salon 2’de saat 14.00’te SAÜMBT 10. Yıl Etkinliği ve Tanışma Toplantısı Mezunlar ile Söyleşi programı düzenlenecek. Mühendislik Fakültesi tarafından düzenlenecek toplantıda 2001 yılında kurulan ve 10. yılını dolduran Malzeme Bilimleri Topluluğu’nun tanıtım toplantısı ve bölüm mezunları ile söyleşi yapılacak

Reklam
Reklam

Ulusal Türk Edebiyatında Sakarya Sempozyumu ise 17 Ekim 2012 saat 09.00’da SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. SAÜ Rektörlüğü ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonu’nda gerçekleştirilecek olan sempozyumda Türk Edebiyatında Sakarya ve çevresinin tema olarak seçilmesi, edebi eserlerde Sakaryalı tipleme ve karakterlerin işlenmesi, Sakarya ve çevresinin sosyal, kültürel sorunlarının irdelenmesi vb. konular alanında uzman akademisyenler tarafından tartışılacak.

Ekim ayının son etkinliği ise 30 Ekim’de Kültür ve Kongre Merkezi Salon 1-3’te saat 09.00’da çeşitli sektörlerin öğrencilerle buluşması sağlanacak.

Kimya Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenecek olan programda çeşitli sektörlerden firmalar ile öğrencilerin bir araya getirilmesi ve sektörlerin tanıtılması amaçlanıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: