SAÜ, Güney Koreli Kyonggi Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ile Güney Kore’nin Kyonggi Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. SAÜ Rektör Yardımcısı...

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ile Güney Kore’nin Kyonggi Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın ve Rektör Danışmanı ve Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aytekin İşman, Seul'de bulunan Kyonggi Üniversitesi'ni ziyaret ederek işbirliği protokolü imzaladı. Protokol gereği iki üniversite ortak araştırma konuları belirleyecek, ortak ders, konferans ve seminer düzenleyecek ve araştırma sonuçlarını paylaşacak. Ayrıca, iki üniversite, öğretim elemanı ve öğrenci değişimi konusunda da işbirliğine gidecek.

Reklam
Reklam

Ziyarette ayrıca, SAÜ'nün koordine ettiği 4. Uluslararası Bilim ve Teknoloji Konferansı’nın (ISTEC’2013), Kyonggi Üniversitesi ev sahipliğinde Seul’de düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yalçın ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. İşman, daha sonra Seul’de bulunan Konkuk Üniversitesi ve Stony Brooke Devlet Üniversitesi (SUNY, State University of Stony Brooke) ile uluslararası konferanslar, öğrenci alışverişi ve çeşitli bilimsel aktiviteler için ortak çalışma konusunda ön görüşme yaptı.

Seul’de bulunan Türk Büyükelçiliğini de ziyaret eden Yalçın ve İşman, SAÜ’nün uluslararası etkinlikleri çerçevesinde Güney Kore’deki üniversitelerle yaptığı işbirlikleri hakkında bilgi vererek destek istediler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz