SAÜ Güzel Sanatlar Fakültesi özel yetenek sınavı başladı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi'ne giriş için yapılan Özel Yetenek Sınavı (ÖYS) başladı. Adayların...

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi'ne giriş için yapılan Özel Yetenek Sınavı (ÖYS) başladı. Adayların hayal gücünü zorladıkları sınavda adayların, doğru görebilme ve gördüğünü optik görsel değerlere uygun şekilde yansıtıp yansıtamadığı değerlendirilecek.
SAÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen özel yetenek sınavında, adayların hayal gücünü zorladıkları sınavda adaylara doğru görebilme ve gördüğünü optik görsel değerlere uygun şekilde ilişkilendirme çalışması verildi.
İkinci basamak sınavında ise "Görsel İletişim Tasarımı Bölümü"ne başvuran adaylara jüri tarafından belirlenen bir konuda adayın hayal gücü ve tasarım yeteneğini değerlendiren bir çalışma yaptırılacak. Resim, Seramik ve Cam Bölümü veya Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü'ne başvuran adaylara da jüri tarafından belirlenen bir konuda adayın hayal gücünü ve tasarım yeteneğini sınayan bir kompozisyon çizdirilecek.
Bu yıl Güzel Sanatlar Fakültesi, Resim Bölümü’ne 30, Seramik ve Cam Bölümü’ne 20, Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü’ne 35 ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’ne 30 olmak üzere ÖYS ile toplam 115 öğrenci alınacak. Fakülte bünyesinde mevcut olan Grafik, Endüstriyel Tasarım ve İç Mimarlık Bölümlerine bu yıl öğrenci alınmayacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz