SAÜ ile Zaragoza Üniversitesi arasında protokol imzalandı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ile İspanya'dan Zaragoza Üniversitesi arasında kültürel etkileşimi ve paylaşımı sağlamak amacıyla protokol...

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ile İspanya'dan Zaragoza Üniversitesi arasında kültürel etkileşimi ve paylaşımı sağlamak amacıyla protokol imzalandı.
SAÜ'den yapılan açıklamada, protokolün SAÜ Devlet Konservatuvarı ve Güzel Sanatlar Fakültesi ile İspanya Zaragoza Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi arasında imzalandığı bildirildi. Protokolle, 'Erasmus Programı' çerçevesinde, öğrencilerin katılımıyla üniversiteler arası kültürel etkileşimi ve paylaşımı sağlamak amacıyla ortak projeler gerçekleştirilecek.
İlk proje olarak Dans Filmi Atölyesi'nin hayata geçirilmesi sağlanacak. Her iki üniversitesinin öğretim üyeleri tarafından öğrencilere 80 saatlik ‘Dans Koreografisinin Çoklu Perspektif Kullanarak Görüntülenmesi’ ile ilgili eğitim verilecek. Eğitim alan öğrencilerin çekeceği filmlerin uluslararası festivallere ve yarışmalara katılması sağlanacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz