SAÜ Rektörü Prof. Dr. Elmas, "Üniversite Sanayiİşbirliği Toplantısı"na Katıldı

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, "Üniversite Sanayi İşbirliği Bölgesel Toplantısı"na katıldı.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, "Üniversite Sanayi İşbirliği Bölgesel Toplantısı"na katıldı.

SAÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen, Sakarya'nın da yer aldığı "TR 42 Bölgesi" üniversitelerinin katıldığı "Üniversite Sanayi İşbirliği Bölgesel Toplantısı" TÜBİTAK Gebze Tesisleri'nde yapıldı.

Toplantıda konuşan Elmas, Sakarya'nın Türkiye'nin önemli ve büyük şehirlerine olan yakınlığı ve ticaret yolları üzerinde olmasından dolayı sahip olduğu coğrafi avantajlarını anlattı.

Reklam
Reklam

SAÜ'nün 65 bin öğrenciyle bölgenin en büyük üniversitelerinden biri olduğuna dikkati çeken Elmas, Teknokent'le sanayide önemli bir işbirliği geliştirdiklerini belirtti.

Meslek yüksekokullarında okuyan öğrencileri sanayiye hazırlamak ve ara elaman ihtiyacını karşılamak için Türkiye'ye model olacak bir proje gerçekleştirdiklerini vurgulayan Elmas, 3+1 Projesi sayesinde öğrencilerin sanayi kuruluşlarında yerinde eğitimle mezun olmadan önce iş yaşamına adapte olacaklarını söyledi.

Üniversite ve sanayi işbirliğini artırmaya dönük önemli çalışmalar yaptıklarına işaret eden Elmas, "Merkezi laboratuvar inşaatları devam ediyor. Tez Bilgi Bankası'nı hayata geçirdik. Üniversite ile şirketlerin işbirliğine artırmaya yönelik koordinasyon merkezi kurduk" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Enes Duran

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: