SAÜ Tıp Fakültesi öğrencileri, eğitimlerine Sakarya'da devam edecek

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, teorik eğitimlerini Kocaeli'de yapan tıp fakültesi öğrencilerinin,...

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, teorik eğitimlerini Kocaeli'de yapan tıp fakültesi öğrencilerinin, eğitimlerini gelecek eğitim öğretim yılında Sakarya'da devam ettirmelerinin önünde bir engelin kalmadığını söyledi.

Elmas, tıp fakültesi öğrencilerinin önümüzdeki yıldan itibaren, Sakarya’da eğitim-öğretime başlamaları için hazırlıkların sürdüğünü belirtti. Yıl sonunda bitecek morfoloji binasının daha erken tamamlanması için ek ödenek sağlandığını kaydeden Elmas, “Yıl sonunda bitecek binanın mayıs-haziran ayında tamamlanmasa için ek ödenek sağlanmış durumda. Ayrıca morfoloji binasının donanımı için gerekli olan makine, teçhizat için de ödenek sağlandı." dedi.

Reklam
Reklam

Tıp fakültesi öğrencilerinin şu anda teorik eğitimlerini Kocaeli’de yaptıklarını hatırlatan Elmas şunları söyledi: "Morfoloji binası bittiğinde öğrencilerimizin 2012-2013 eğitim-öğretim yılından itibaren burada eğitime başlamaları önünde bir engel kalmamış oluyor. Bu konuda makine, teçhizat alımlarına zaten başlanmış durumda. Şu anda ilk etapta 1,5 Milyon TL'lik makine teçhizatı temel bilimler bölümü için alınıyor."

Tıp fakültesinin akademik personel açığını kapatmak için de büyük gayret gösterdiklerini ifade eden Elmas, fakülteye şu ana kadar 22 profesör, 11 doçent, 16 yardımcı doçentin atamalarının tamamlandığını belirtti. 24 asistanın da Sağlık Bakanlığı ile yapılan protokol çerçevesinde Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalıştığını kaydeden Elmas; "Önümüzdeki günlerde 10’a yakın yeni öğretim üyesi alımı yapılacak. Böylece öğretim üyesi sayımız 60’ı bulacak, eğitim-öğretim açısından eksik olan branşlar bu süre içinde tamamlanacak. Bunlar ayrıca Sakarya’nın sağlık ile ilgili açığını kapatmada önemli bir katkı sağlayacak.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Prof. Dr. Elmas, tıp fakültesinin hasta tedavi hizmetini başarılı bir şekilde yürüttüğünü de belirterek şöyle konuştu: "Uzun vadede asıl amacımız, burada, Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin araştırma yönünden gelişmesini sağlayacak adımlar atmak. Şu anda hasta tedavi hizmetini başarılı bir şeklide yürütüyoruz. Sakarya’ya sağlık hizmeti veriyoruz. Ancak üniversitemiz için tıp fakülteleri için olmazsa olmaz olan araştırmaya yönelik çalışmaların, araştırmaya yönelik adımların, araştırmaya yönelik organizasyonların kısa süre içinde üniversitemize yakışır, üniversitemizin arzu ettiği düzeye getirilmesine çalışmaktır.”

Elmas, Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından üniversiteye tahsis edilen Korucuk’taki araziye ve diğer boş olan kısımlara uzmanlık ve özel araştırmaya yönelik birimlerin kurulması için çalışmaların sürdüğünü de sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz