SAÜ'de "Bilimsel Araştırmalar Toplantısı" Yapıldı

Sakarya Üniversitesi'nde (SAÜ), "Bilimsel Araştırmalar Toplantısı" yapıldı.

Sakarya Üniversitesi'nde (SAÜ), "Bilimsel Araştırmalar Toplantısı" yapıldı.

SAÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, 2013 Öğrenim Yılı'nda uygulayacak araştırma, teşvik ve değerlendirme hedeflerinin tartışıldığı toplantıya, Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve akademisyenler katıldı.

Toplantıda, şu kararlar alındı:

"SAÜ'lü araştırmacıların 6 aylık yurt dışına çıkışlarında uygulanan destek miktarının artırılması. Kütüphane imkanlarının genişletilmesi konusunda, gelen öneriler ışığı altında üniversite kütüphanesinin etkin kullanımı ve kütüphaneye yeni kopyalama sistemlerinin satın alınması. Uluslararası toplantılara sunum ve poster bildiri ile katılmak isteyen öğretim elemanlarının daha fazla desteklenmesi. Üniversitenin yüksek lisans programlarına yönelik ortak araştırma ve odak çalışma gruplarının kurulmasına ve bu alanda lisansüstü programlarının açılması. Üniversitedeki akademisyenlere yardımcı olması amacıyla proje ofisinin kurulması ve proje yazım desteklerinin arttırılması. Fen Bilimleri Enstitüsü'nün hayata geçirdiği, anahtar kelimelerle SAÜ'nün lisansüstü programının tüm üniversiteye tanıtılması. SAÜ'ye yurt dışından yeni akademisyenlerin kazandırılması için bölümler bazında bir çalışma yapılması. Atama ve yükseltme kriterleri, performans analizi parametreleri arasına proje çalışması yapma ve girişimcilik göstergelerinin eklenmesi."

Reklam
Reklam

Muhabir: Mehmet Özcan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz