SAÜ’de Sosyoloji Çalıştayı düzenlenecek

<span>Sakarya</span> Üniversitesi (SAÜ) Sosyoloji Bölümü ‘Sosyoloji Çalıştayı’ düzenleyecek. SAÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde, 28 Mayıs Cumartesi...

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sosyoloji Bölümü ‘Sosyoloji Çalıştayı’ düzenleyecek. SAÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde, 28 Mayıs Cumartesi günü düzenlenecek çalıştayda, sosyoloji bölümlerinde okutulan dersler, sosyologların toplumsal ve kurumsal konularda daha iyi rol almaları, mesleki ihtiyaç ve alanlara daha iyi cevap vermeleri konuları masaya yatırılacak.

SAÜ Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sami Şener’in açılış konuşmasıyla başlayacak çalıştayda, Türkiye’deki çeşitli üniversitelerden katılacak sosyoloji bölüm başkanları, ‘sosyologların çalışacağı mesleki alanları ve bu alanlara yönelik eğitim başlıkları’ hakkında görüşlerini açıklayacak.

Reklam
Reklam

Çalıştayla ilgili açıklama yapan SAÜ Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sami Şener, sosyoloji mezunlarının hala sahip oldukları bilgi ve deneyimleri kullanabilecek imkan ve statüye sahip olamadıklarını söyledi. Şener, şunları kaydetti:
“Dolayısıyla bu durum hem sosyologları sıkıntıya sokmakta, hem de Türkiye'nin çeşitli sosyal problemleri, ihtisas sahibi çalışmacıların ilgi ve müdahalesinden uzakta kendi kaderleriyle başbaşa kalmaktadırlar. Bu durum, büyük bir devlet ve geleceği biçimlendirme iddiasında olan Türkiye için önemli bir eksiklik ve kayıp olmaktadır. Bu yıl ikincisini düzenleyeceğimiz bu çalıştay sosyoloji bölümlerindeki derslerin, sosyologların toplumsal ve kurumsal konularda daha iyi rol almaları ve mesleki ihtiyaç ve alanlara daha iyi cevap vermelerini sağlamaya yönelik bir ‘Mesleki İhtisaslaşma’ çalışması olacaktır.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz