SAÜ'de 'Tourette Sendromu' semineri düzenlenecek

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü tarafından Tourette Sendromu ile ilgili 'Bir annenin...

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü tarafından Tourette Sendromu ile ilgili 'Bir annenin deneyimleri, farklı gelişim gösteren bireyler' isimli seminer düzenlenecek.
Nadir olarak görülen Tourette Sendromu, 'aynı şekilde tekrar tekrar meydana gelen istemsiz, hızlı, ani hareketler veya sesler içeren tiklerle kendini gösteren nörolojik veya nörokimyasal rahatsızlık' olarak tanımlanıyor.
SAÜ Özel Eğitim Bölümü tarafından, Tourette Sendromu’nun daha iyi anlaşılması ve anlatılması amacıyla bir seminer düzenlenecek. 22 Şubat’ta Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek olan seminere, Tourette Sendromu'na sahip bir çocuk annesi olan Gökçe Esen konuşmacı olarak katılacak.
Gökçe Esen, Tourette Sendromlu bir çocuk annesi olarak, oğlu, Tourette’li bir arkadaşı ve nörolog Prof. Dr. Oliver Sacks’ın gerçek Tourette öykülerini karşılaştırmalı olarak ele alacak. Esen, bu sendromu ve sendroma sahip bireyleri daha iyi anlayabilmek için deneyim ve önerilerini katılımcılarla paylaşacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz