SAÜ’den öğrencilere yerinde görsel eğitim

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Yerbilimleri ve Araştırma Topluluğu (YAT) tarafından Kefken ve Kerpe'ye teknik gezi yapıldı.Geziye...

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Yerbilimleri ve Araştırma Topluluğu (YAT) tarafından Kefken ve Kerpe'ye teknik gezi yapıldı.
Geziye katılan 43 öğrenciye SAÜ Jeofizik Bölümü öğretim görevlileri Yrd. Doç. Dr. Şefik Ramazanoğlu, araştırma görevlileri Emrah Budakoğlu, Hilal Yalçın, Hüseyin Kalkan rehberlik etti.
Gezide ilk olarak yeni yapılan Adapazarı-Kaynarca yolundaki yarmalardaki şev, şev kademeleri ve kütle hareketleri gözlenirken, öğrenciler derslerde öğrendikleri fliş istiflerini görme fırsatı buldu.
Öğrenciler daha sonra Kerpe sahillerindeki Pembe Kayalar mevkiini, buraya adını veren renkli ve yatay tabakalı kireç taşları ve bunların arasında kırmızı renkli tabakaları inceledi. Öğrencilere burada iklim, tektonizma ve volkanizma gibi sedimantasyon şartlarındaki değişikliklerin tabakalanmayı nasıl etkilediği anlatıldı.
Öğrencilerin bir sonraki uğrak noktası Kerpe kayalıkları oldu. Buradaki kayalık ve mağaraları inceleyen öğrenciler Türkiye'nin önemli kuvaterner oluşumlarından denizel taraça, mağara ve falezleri tanıma fırsatı buldu.
Öğrencilerin son durağı ise Kandıra ilçesinde yer alan Babaköyü'nün kuzeyinde bulunan Baba Tepesi oldu. Öğrenciler, volkanik bir baca özelliği gösteren ve bölgenin en yüksek yeri olan Baba Tepesi'nden daha önce gezdikleri yerleri bir bütün olarak gördü.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz