Sav çarşaf liste istedi

Önder Sav, Parti Meclisi’nin oluşumunda çarşaf listenin örgütün daha sempatiyle karşılayacağı bir liste olacağını düşündüğünü belirterek, “Hep önseçimi yeğlemiş bir siyasetçiyim''dedi.

ANKARA (ANKA) CHP’nin eski Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Önder Sav, Parti Meclisi’nin (PM) oluşumunda çarşaf listenin örgütün daha sempatiyle karşılayacağı bir liste olacağını hep düşündüğünü belirterek, “Hep önseçimi yeğlemiş bir siyasetçiyim. CHP iktidar yürüyüşü başlatmalıdır, bu yürüyüşte herkes elini taşın altına sokmalıdır. ‘Ben’ değil, ‘biz’ diyebilmeli, duygularını geride bırakmalı, aklımızı egemen kılmalıyız diye düşünüyorum” dedi.

“ÖNERİM OLMADI”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile TBMM’de buluşan Önder Sav, görüşmeden sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Buluşmanın çağrı üzerine gerçekleştiğine dikkat çeken Sav, “Parti Meclisi oluşumu, liste konusunda herhangi bir değerlendirmem, önerim olmamıştır. Bu aşamada buna gerek de görmedim” dedi.

Reklam
Reklam

CHP Genel Başkanı’nın bir sorumluluk üstlendiğine dikkat çeken Sav, “O sorumluluğun gereğini herkesten çok fazla yapmak gerekli diye düşünüyorum” diye konuştu.

KURULTAY KONUSUNDA UYARDI

2011’de yapılacak seçimin önemine dikkat çeken Sav, AKP’nin üçüncü kez iktidar olmaması için herkese görev düştüğünü belirterek, “Hepimize düşen görevin de CHP'yi AKP karşısında dirençli bir mücadele ile iktidara hazırlamak olduğunu düşünüyorum” dedi.

18 Aralık’ta yapılacak kurultayın “hesaplaşma”, “kamplaşma” ve “ayrışma”ya dönüşmemesi gerektiğine dikkat çeken Sav, şöyle dedi:

“18 Aralık kurultayının bir hesaplaşma, yersiz hesaplaşma, kamplaşma ve ayrışma, ayrıştırma kurultayı değil, olmaması gerektiğini vurguluyorum. Kimi birbirimizi çok acımasızca eleştirmenin, ufak duygularla hareket etmenin zamanı olmadığını düşünüyorum. Bu kurultayın bir birleştirme, bütünleştirme ve CHP’lilerin iktidar yoluna koyacak bir hazırlık kurultayı olması gerektiğini düşünüyorum.Kurultayda, başta Sayın Genel Başkan olmak üzere milletvekillerimizin, delegelerimizin, il ve ilçe başkanlarımızın, izleyicilerimizin aklımızı, duygularımızın üzerine koyması gerektiğine inanıyorum. Herkes aklını, duygularının önünde tutarsa CHP kurultayı şölene dönüşür, birliktelik ve bütünlük kurultayı olur.”

Reklam
Reklam

"LİSTE KONUSUNDA ISRARLI DEĞİL"

Basın mensuplarının PM listesi konusundaki sorusu üzerine Sav, “Düşüncemi Genel Başkan ile bölüşmedim, karşılıklı değerlendirmemiz oldu” demekle yetindi. Sav, şöyle dedi:

“Genel Başkan’ın liste konusunda çok ısrarcı olmadığını saptadım. Eğer kurultay, kendi istenci ve iradesiyle bir yol çizecek olursa Genel Başkanımızın ona karşı bir duruş sergilemeyeceğini de saptadım.”

Sav, Baykal'ın, uzun yıllar birlikte siyaset yaptığı, çok sevdiği ve saydığı bir siyasetçi olduğunu da dikkat çekti.

"İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜNDE HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA SOKMALIDIR"

Bir basın mensubunun, “Blok listeye karşı mısınız?” sorusuna Sav, “Deniz Baykal'ın genel başkanlığı döneminde, tüzük değişikliği yapılırken ki düşüncemi kamuoyu bilir. Örgüt tercihlerine açık bir siyasetçiyim. Örgütten kopuk, örgüte rağmen siyaset yapılmasını da uygun bulmam. Çarşaf listenin, örgütün daha sempatiyle karşılayacağı bir liste olacağını hep düşünmüşümdür; hep önseçimi yeğlemiş bir siyasetçiyim” dedi.

CHP’nin iktidar yürüyüşü başlatması gerektiğine dikkat çeken Sav, “Bu yürüyüşte herkes elini taşın altına sokmalıdır. 'Ben' değil, 'biz' diyebilmelidir, duygularını geride bırakmalıdır. Aklımızı egemen kılmalıyız” dedi.

Reklam
Reklam

ÖNERGEYE AÇIK KAPI BIRAKTI

Bir basın mensubunun çarşaf liste önergesine imza verip vermeyeceğine yönelik sorusuna Önder Sav, “Benim öyle bir düşüncemin nasıl şekilleneceğine dair önümüzdeki günlerde oluşacak gelişmelere göre davranırım. Ben varsayımlarla yürüyen bir siyasetçi değilim” diyerek açık kapı bıraktı.

“Sayın Baykal, çok tatminkar değil gibiydi, sizce nasıl bir görüşmeydi?” sorusuna Sav, “Sayın Genel Başkan’ın üslubu bu. O yeni bir üslup değil. Amerika’yı yeniden keşfedecek değiliz. O üslubu içinde o nezaketi içinde gereken görüşmeleri yaptı. Benimle de o doğrultuda görüştü. Çok içtenlikli samimi bir havada görüşmenin gerçekleştiğini söyleyebilirim” dedi.

Baykal'ın, “PM'nin çarşaf mı yoksa blok liste şeklinde mi yapılacağının gizli oyla belirlenmesi” önerisinin hatırlatılması üzerine Sav, “Kurultay iradesi ortaya çıktığı zaman herhangi bir engel olmaz. Kurultayın iradesi belirler” dedi.