Sav ve Paksüt'ün dinlenmesi son derece tehlikeli

Ankara (AA)- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, "CHP Genel Sekreteri Önder Sav ve Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün dinlenmesi, son derece tehlikeli, demokrasiye uymayan bir davranış. Telefonları dinleme gibi, ucuz ama diktatöryal bir duruşu da ortaya koyuyorlar" dedi. Sezer, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, AK Parti'nin, "kutuplaşma, kutuplaştırma ve gerginlik yaratma politikasını" sürdürdüğünü savundu.

AK Parti'nin, kavgacı, ayrıştırıcı üslubuna, hukuk devleti ve hukukun üstünlüğüyle kavga etmeye devam ettiğini öne süren Sezer, "En önemli yargıçların, siyasetçilerin telefonlarını dinleme gibi, ucuz ama diktatöryal bir duruşu da ortaya koyuyorlar. Bu, demokrasilerde kabul edilebilir bir durum değil" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "16,5 milyona ihanet etmem" sözünü anımsatarak, Erdoğan'ın, "kutuplaştırmaya dönük politikaları sürdürme kararındayım" demek istediğini savundu. Erdoğan'ın, sadece 16,5 milyona değil, bütün vatandaşlara haksızlık ettiğini öne süren Sezer, "Tavırlarıyla, uygulamalarıyla, demokrasiye,
birliğimize ihanet noktasındalar" dedi.

Bir AK Parti sözcüsünün, "Ram olacaksınız" dediğini anımsatan Sezer, "AKP'liler kusura bakmasın, ram olmayacağız, boyun eğmeyeceğiz. Kuru gürültüye pabuç bırakacak değiliz" diye konuştu.Başbakan Erdoğan'ın, GAP ile ilgili eylem planını açıkladığını anımsatan Sezer, 6 yıldır iktidarda olanların, Türkiye'nin hiçbir yerine çivi
çakmadığını öne sürdü.

GAP'a yeni başlanılıyormuş gibi, bir seçim yatırımı havasında olunmasını garipsediğini belirten Sezer, "Hangi kaynaklarla bunu yapacaklarını doğru dürüst açıklamış değiller. 2008 bütçesine bakıldığında, yaklaşık 5 milyon YTL'lik bir kaynak ayırdıkları görülüyor. Aslında seçime dönük propaganda, ayakları havada bir çalışma. Hangi kaynakla yapacaklar?" diye sordu.

Reklam
Reklam